Mèdia 30/06/2015

Eurosport s'ajudica els drets televisius dels Jocs Olímpics a tot Europa fins al 2024 per 1.300 milions d'euros

TVE oferirà encara els del 2016, però després perdrà uns continguts que li havien donat grans resultats històricament i que ara podrien veure's en obert a Espanya a través de Discovery Max

Agències
2 min
Eurosport emetrà els Jocs Olímpics a partir del 2018

MadridDiscovery Communications, l'empresa propietària d'Eurosport, ha adquirit els drets d'emissió a tot Europa dels Jocs Olímpics entre els anys 2018 i 2024. Segons ha explicat la companyia, el Comitè Olímpic Internacional (COI) li ha venut els drets d'explotació dels campionats tant per televisió com per internet a canvi de 1.300 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Això implica, doncs, que Televisió Espanyola, que fins ara havia ofert els Jocs Olímpics a l'Estat –i que manté els drets dels que es disputaran l'any que ve a Rio de Janeiro–, no podrà emetre els que tindran lloc el 2020 a Tòquio ni els del 2024, encara per adjudicar, ni tampoc els Jocs d'hivern de Pyeongchang del 2018 ni els que se celebrin el 2022, de moment sense seu definida. En el cas de França i el Regne Unit, on els Jocs del 2018 el 2020 ja havien estat adjudicats, el nou acord entre el COI i Discovery només afecta les cites del 2022 i el 2024.

A Espanya, Eurosport emet exclusivament a través de Movistar TV i de diverses plataformes de televisió per cable, però Discovery Communications també hi opera un canal de TDT en obert, Discovery Max. Segons el COI, l'acord inclou la garantia d'"oferir una àmplia cobertura de televisió en obert a tots els territoris", malgrat que els drets adjudicats a la companyia nord-americana li permeten també la difusió dels Jocs Olímpics a través de canals de pagament, internet i telèfon mòbil.

El COI assegura que aquesta compravenda marca "l'inici d'una col·laboració a llarg termini" entre aquest organisme i Discovery, i segons el seu president, Thomas Bach, els beneficis que generi l'acord "seran redistribuïts pel COI a tot el moviment olímpic per donar suport al desenvolupament de l'esport a tot el món". A més, Discovery i Eurosport s'han compromès a establir una associació amb el COI per crear un nou Canal Olímpic d'abast europeu. "Per sobre de tot, aquest acord assegura que els aficionats a l'esport a Europa podran gaudir d'una excel·lent cobertura dels Jocs Olímpics i dels esports olímpics, tant durant els dies en què se celebren com al llarg de l'any, amb la plataforma que escullin", ha afegit Bach.

Per la seva banda, el president i director executiu de Discovery Communications, David Zaslav, ha definit l'acord com a "històric" per a l'empresa i ha remarcat que, de cara als aficionats a l'esport, suposa "una oportunitat interessant", ja que permetrà "ampliar de manera significativa el contingut que s'ofereix a totes les plataformes per assegurar que la flama olímpica brilla durant tot l'any".

Així mateix, el president de Discovery Networks International, J.B. Perrette, ha subratllat la "inigualable capacitat tècnica d'Eurosport per oferir els Jocs Olímpics en 50 països en 20 idiomes diferents" a través de múltiples plataformes.

stats