Mèdia 02/08/2021

Famosos catalans cuidaran criatures mogudes els dimarts a la nit a TV3

La cadena catalana estrena 'L'au pair', un programa que retrata la convivència entre infants i adults

3 min
Un moment de l'episodi protagonitzat per l'actor Marc Martínez

BarcelonaDurant la pandèmia, molts pares i mares van experimentar una situació fins aleshores insòlita: conviure les 24 hores del dia amb els seus fills mentre havien de treballar des de casa i no podien sortir al carrer. Aquella experiència va marcar moltes famílies, que es van haver d'enginyar estratègies per cuidar les criatures sense deixar la feina, carregant-se de paciència i esprement amb força la imaginació. Un d'aquests pares va ser el periodista Pol Izquierdo.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mentre treballava per al programa Tot es mou, de TV3, intentava conciliar la seva vida personal i donar resposta a les necessitats dels seus fills. "Recordo que la convivència a casa era molt intensa i que mai abans l'havíem viscut així. Era semblant a la de les vacances però no del tot, perquè havíem de treballar. Veia el que estaven passant molts pares i mares i vaig pensar: «Estaria bé que la tele, com a servei públic, pagués a tots els pares i mares de Catalunya un dia sense fills»", explica Izquierdo. D'aquella idea en va sorgir L'au pair, el nou programa que TV3 estrena aquest dimarts a les 10 de la nit i que portarà vuit famosos a vuit cases catalanes amb una missió: encarregar-se, durant un dia, de cuidar-ne les criatures mentre els pares ho aprofiten per gaudir d'un dia en parella.

El programa, de quatre episodis de 50 minuts, estarà protagonitzat pels músics Miki Núñez, Nina i Judit Neddermann; els periodistes Elisenda Carod, Xavi Coral i Jair Domínguez; l'actor Marc Martínez i el Mag Lari. Cada capítol resseguirà les aventures de dos famosos al costat de diferents infants d'entre quatre i 13 anys. Hi participaran, entre d'altres, tres germans de Banyoles, dos bessons barcelonins i quatre germans del Penedès. "Vam fer càstings per trobar les famílies i ens va sorprendre molt la seva resposta, perquè la idea va agradar molt. Vam buscar famílies amb tres o quatre nens que fossin intensos, gamberros i difícils de gestionar", assenyala Izquierdo, que s'ha encarregat de dirigir el programa.

Els episodis comencen a les set del matí, quan els infants es desperten i es troben, per sorpresa, un famós que els ha vingut a veure i que els farà de cangur durant tot el dia. "Saben que vindrà algú, però no saben qui -precisa Izquierdo-. Per gravar el moment de sorpresa, l'equip de rodatge va col·locar el dia abans diverses càmeres GoPro a les habitacions. A la vegada, el famós utilitza un iPhone que grava simultàniament amb la càmera de davant i la de darrere, per comunicar-se amb el públic i alhora mostrar què estan fent les criatures en aquell moment". A més, el rodatge també s'ha fet amb tres càmeres i un equip de so.

Gestionar conflictes sense manual d'instruccions

L'au pair comptarà amb la veu en off de Roger de Gràcia, que s'encarregarà de relatar què està passant a cadascuna de les llars. "Hem buscat un disseny de producció similar al de Caçadors de bolets, amb un muntatge molt dinàmic fet de seqüències curtes", diu Izquierdo. Els capítols acompanyaran els protagonistes des que es lleven fins que els pares tornen a casa, a la tarda. "Els famosos passen un dia sencer amb els nens. Vam pautar algunes activitats però volíem reflectir la realitat, que fos un programa sense guió i que els famosos s'anessin trobant amb situacions i les haguessin de solucionar", explica el director. Al llarg dels episodis, els espectadors veuran com Jair Domínguez se sotmet a una sessió de maquillatge, Marc Martínez fa ioga amb dues germanes i Miki Núñez canta amb els infants. Però també hi haurà moments de conflicte que els protagonistes hauran de saber gestionar.

Judith Nedderman en un moment del programa 'L'au pair'.

"Tots els que som pares o mares sabem que és una feinada, sobretot quan els fills són dos o tres. Has de saber repartir joc i estar pendent de tothom. Saps que sempre hi haurà algun conflicte per solucionar i a vegades has d’improvisar, perquè no tens un manual d’instruccions", diu Izquierdo. La proposta televisiva busca "que el públic s'ho passi bé" però també reflectir les diferents cares de la convivència amb nens i nenes. "El programa explica molt bé com és el comportament de les criatures davant de desconeguts. En alguns moments hi ha nens que passen de tot, però també es veu com estan molt còmodes si la persona ha aconseguit connectar amb ells", subratlla Izquierdo, que considera que L'au pair mostra que, "tinguis fills o no en tinguis, connectar amb la canalla a vegades és complicat".

Dos programes més d'estiu protagonitzats per famosos
  • 'La última cena', els dijous a Telecinco Paz Padilla presenta aquest concurs culinari que reuneix personatges mediàtics perquè competeixin preparant els seus millors plats. Durant un temps limitat, els concursants han de muntar un sopar des de zero que consti de dos plats i unes postres. Una vegada acabat l'àpat, les seves elaboracions són jutjades pels seus companys, els espectadors i dos cuiners professionals.
  • 'Family Feud', els divendres a Antena 3 Dos equips formats per cinc famosos s'enfronten en aquest concurs conduït per Nuria Roca. Els participants han d'endevinar quines són les respostes més populars que 100 persones han donat a preguntes de tot tipus. L'equip que aconsegueixi més punts passarà a la final i aspirarà a un premi de 15.000 euros que es destinarà a una associació benèfica.
stats