Programes
Mèdia 03/08/2022

Els famosos tornen a fer 'L'au pair' per a TV3

La segona temporada arrenca amb Tomàs Molina i Jose Corbacho fent de cangurs per un dia

3 min
Tomàs Molina, durant la seva participació al programa

BarcelonaEncara que costi d'expressar-ho tan cruament, el decalatge entre les vacances escolars i les laborals fa que sovint les famílies acabin demanant-se: "I, a l'agost, on col·loquem els nens?" A banda de casals i avis, hi ha l'opció de fer venir un professional a casa. És la clàssica figura de l'au pair, que tradicionalment s'associa a noies joves que s'ofereixen a cuidar la canalla a canvi de sostre, plat a taula i l'opció d'aprendre una llengua estrangera. Només que, si es tracta de TV3, el programa L'au pair proporciona a les famílies un cuidador més singular, ja que es tracta d'una celebritat que prové del món de la música, els mitjans de comunicació o l'espectacle del país, a qui converteixen en cangur per un dia. La cadena estrena la segona temporada d'aquest format aquest dijous, a les 22.05 h, després del Telenotícies.

Per al capítol d'estrena, dels cinc que hi ha previstos fins a l'inici del curs regular, els dos encarregats de fer d'au pair seran l'actor Jose Corbacho i el meteoròleg Tomàs Molina. La premissa de l'espai és que el convidat ni coneix ni ha vist mai els nens que haurà de cuidar, i es compromet a fer-los companyia durant tot un dia. La narració avançarà en paral·lel a les dues cases, per mostrar quin dels dos improvisats cangurs té més destresa a l'hora d'entretenir els menuts i qui voreja la pèrdua dels papers davant les sol·licituds imprevisibles dels petits protagonistes.

En el cas de Molina, li toca capejar un temporal diferent dels que explica en pantalla: es tracta de l'Aina, una nena de nou anys que intenta tenir sempre l'última paraula; el Lluc, un nen amb moltes galtes, i tota una colla d'amics ben peculiars, que li presentaran algunes sorpreses al meteoròleg de la cadena. Mentrestant, en un xalet de disseny a Cabrils (el Maresme), Jose Corbacho mirarà de no deixar-se entabanar per dos germans italocatalans, el Matteo i el Marcel, de vuit i sis anys. La jornada es converteix en una competició sobre qui és més trapella, si els nens o l'adult.

"Els meus fills ja són grans, així que la veritat és que anava força espantat a fer de cangur a dos nanos de 9 i 6 anys, i vaig decidir agafar força coses per entretenir-los", explica a l'ARA Molina. A la maleta, doncs, la seva guitarra, boles del món, de la Lluna, de la volta celeste i fins i tot un llibre com a obsequi. "Vaig pensar que amb un regalet sempre es trencaven barreres… però no em va caldre trencar cap barrera, perquè l'Aina i en Lluc van agafar gairebé immediatament la iniciativa i la festa i l'entreteniment van estar garantits. I la sorpresa que m'havien preparat ells a mi! No vull fer espòilers, però vam cuinar i vam plorar, vaig rebre bastonades i vaig ballar. Puc dir que s'hi van implicar moltes persones de Girona!"

Els pròxims convidats

Les parelles de cangurs dels següents episodis són la presentadora Carol Rovira i l'actor David Fernández; l'exjugadora de bàsquet a l'Uni Girona Laia Palau i l'enginyer i cantant de trap en català Lildami; la cantautora Suu i el presentador Llucià Ferrer i, finalment, la cantant i compositora Sara Roy i l'actor Marc Clotet.

La primera temporada de L'au pair es va estrenar també a l'agost i les audiències van ser irregulars. El capítol de presentació va recollir un bon seguiment: 312.000 espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 16,9%, que estava per sobre de la mitjana de la cadena. Però, a partir d'aleshores, cada episodi va anar afluixant i obtenint menys audiència que l'anterior, fins a arribar a un mínim de 152.000 seguidors i un 7,4%. La mitjana va quedar en 229.000 televidents i un share del 12,5%.

stats