TELEVISIÓ
Mèdia 04/09/2017

Fenòmens paranormals a les graelles d’Atresmedia

Antena 3 estrena ‘El incidente’, que la seva protagonista va criticar i que s’emetrà a La Sexta

Albert Castellví Roca
3 min
Bárbara Lennie i Marta Etura a El incidente, que s’estrena avui a Antena 3.

Barcelona“Va ser decebedor. Jo creia que em disposava a fer una sèrie i després va resultar ser-ne una altra. No és una qüestió d’expectatives, sinó que a mi em van vendre una història i després en vam rodar una altra”. Ho va dir Marta Etura, el setembre de l’any passat, en referència a la sèrie 'El incidente', que ella mateixa protagonitza. I és evident que l’actriu no és l’única a qui el resultat final de la ficció no li ha acabat de fer el pes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sèrie s’havia presentat el setembre del 2014 com un ambiciós projecte d’Atresmedia que, segons va dir llavors la directora de ficció del grup, Sonia Martínez, aspirava a tenir dues o tres temporades de 13 capítols, i que havia d’arribar a la graella d’Antena 3 al llarg d’aquell mateix curs. Però el pla es va torçar: 'El incidente' s’ha passat més de dos anys esperant que li arribés el dia de l’estrena, i quan finalment ha trobat un lloc a la graella ho ha fet en unes condicions que tenen ben poc a veure amb les promeses inicials.

La sèrie s’estrenarà a Antena 3 avui a les 22.40, però a partir de la setmana que ve s’emetrà a La Sexta. La intenció, diu Atresmedia, és garantir que 'El incidente' tindrà “una finestra d’exposició més gran en la seva posada de llarg” i que, amb el salt al segon canal, tingui més facilitat per arribar al seu públic objectiu. En qualsevol cas, no és cap secret que emetent-se a La Sexta la sèrie no pot aspirar als mateixos resultats d’audiència que podia obtenir a Antena 3. L’altre canvi destacat respecte als plans inicials és que la ficció ha quedat reduïda a només cinc episodis, i sense cap possibilitat que se li atorgui una segona temporada.

Terror i ciència-ficció

El incidente s’ambienta en un poble de muntanya aïllat en què un dia, després d’una tempesta, comencen a passar coses estranyes: persones que estaven en coma es desperten, malalts d’Alzheimer recuperen la memòria, els minusvàlids tornen a caminar... A partir d’aquest moment, la vida dels habitants del poble es transforma completament, fins que un grup de veïns decideixen investigar les causes del misteri. Episodis sobrenaturals, ciència-ficció i terror psicològic són els elements principals d’aquesta sèrie rodada majoritàriament en exteriors naturals i que, segons Atremedia, compta amb una “proposta narrativa innovadora” que “situa la càmera en punts insòlits” per “reforçar la tensió i el misteri”.

Marta Etura encapçala un repartiment del qual també formen part Miquel Fernández, Pepa Aniorte, Bárbara Lennie, Dafnis Balduz i Jordi Coll, entre d’altres. Tant Fernández com Aniorte participaran també en la sisena edició de 'Tu cara me suena', que Antena 3 estrenarà ben aviat. Per aquest motiu s’ha interpretat la decisió d’emetre la sèrie ara, després de gairebé tres anys d’espera, com un intent de promocionar aquest programa.

Bertín Osborne torna a Telecinco

L’estrena d’'El incidente' coincidirà amb l’arrencada de la quarta temporada de 'Mi casa es la tuya', que avui a les 22.00 h torna a Telecinco. El cantant Manuel Carrasco serà el primer convidat de Bertín Osborne en aquesta nova etapa del programa d’entrevistes, pel qual també passaran, durant les pròximes setmanes, els presentadors Jesús Calleja i Paz Padilla, la tenista Garbiñe Muguruza, el pilot Jorge Lorenzo i els músics Juanes, Ana Torroja i Antonio Carmona. L’espai, que estrenarà capçalera i sintonia, donarà més protagonisme als amics i familiars del convidats, segons avança El Mundo. En el cas de Manuel Carrasco, per exemple, hi participaran els seus germans, el seu excompany d’ Operación triunfo Miguel Nández, i Ángel Llàcer, que va ser un dels seus professors en aquell concurs.

stats