Mèdia 19/10/2013

La 17a Festa dels Súpers viatja a la Lluna

Més de 150 activitats ompliran avui i demà l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc

Selena Soro
4 min
TROBADA MULTITUDINÀRIA
 L'espectacle central de la Festa dels Súpers, Connectem, amb el xou musical de la família del Super3, aplegarà dissabte i diumenge, segons els càlculs de l'organització, prop de 30.000 persones davant l'escenari principal de l'Estadi Olímpic de Montjuïc, el centre neuràlgic de la 17a edició d'aquesta trobada multitudinària de famílies de tot Catalunya.

BarcelonaArriba el mes d'octubre i torna la Festa dels Súpers. Avui i demà milers de famílies d'arreu de Catalunya es deixaran caure un any més per l'Anella Olímpica del Parc de Montjuïc de Barcelona, on hi ha programades més de 150 activitats per als petits de la casa i més de 50 espectacles.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Com a novetat, la 17a edició de la celebració s'ha organitzat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, que, a més de participar en una de les proves de la gimcana de la festa, també oferirà activitats gratuïtes per als súpers, com ara l'accés al Tibidabo, al Zoo i a diferents museus de la ciutat, entre d'altres. Per primera vegada, a la Festa dels Súpers també hi haurà una recollida d'aliments, que es farà en col·laboració amb la Fundació Banc dels Aliments i Condis. Els adults que ho vulguin també podran donar sang per als hospitals.

Jocs propis de l'any 1714

Les diverses activitats es repartiran pels 50.000 metres quadrats habilitats per a l'ocasió, on els nens i nenes podran superar circuits d'aventura, saltar en inflables, pintar amb xocolata, endinsar-se en piscines de boles, fer tallers de manualitats, jugar a videojocs, competir conduint cotxes de slot , fer activitats en llengües estrangeres i, fins i tot, reviure els jocs amb què es divertien els nens l'any 1714.

Durant tot el cap de setmana, els diversos espais de la festa i, en especial, l'escenari de l'Estadi, acolliran un llarg seguit d'actuacions, com ara espectacles de teatre, ball i màgia i exhibicions esportives. Tant dissabte com diumenge, abans de l'espectacle central, els tres presentadors del programa Tags , l'Aidi, la San i el Zep, ballaran dos temes musicals dels grups One Direction i Amelie. Altres protagonistes del Super3 que pujaran a l'escenari són el presentador de Dinàmiks , Dani Jiménez, i Oriol Puig, del programa Fish&Chips . Els SP3, el grup musical del Super3, interpretaran l'espectacle Superaventura , amb la participació de la Lila i el Roc. Per l'escenari hi aniran passant també personatges de les sèries d'animació del canal, com el Doraemon i el Nobita, el Shin Chan, Geronimo Stilton i les Espies de Veritat. També hi actuaran les corals del programa Oh happy day , la cantant invident Eva Hernàndez i el grup Xiula.

Però sens dubte un dels moments més esperats serà l'espectacle central de la festa, que tindrà lloc dissabte a les 16.30 i diumenge a les 12.00 i que protagonitzaran els membres de la família del Super3. La cita servirà, a més, per presentar el nou disc del Super3, Connectem .

Viatge familiar a la Lluna

Enguany la Festa dels Súpers gira al voltant de la temàtica espacial. Tot plegat va començar quan l'Àlex, la mare de la família del Super3, enyorava els temps en què viatjava per l'espai a la seva sèrie de dibuixos. Per viatjar fins a la Lluna, durant l'estiu la família ja va demanar ajuda als súpers per construir una nau, en forma de concurs: de les 2.500 propostes que van rebre en va sortir el coet guanyador, que finalment va permetre a l'Àlex i els altres personatges viatjar a l'espai. Però un cop aterrats al satèl·lit la família en va haver de marxar precipitadament. De pressa i corrents van pujar a la nau i el Roc es va endur una cosa inesperada: un ou de cria extraterrestre que ha viatjat amb ells de tornada a la Terra. Un cop a casa, de dins de l'ou n'ha sortit una criatura blava, el Biri Biri, a qui han criat com si fos un nadó.

Tot anava com una seda fins que el senyor Pla va descobrir el Biri Biri i va intentar atrapar-lo. Per impedir-ho, la família ha decidit retornar l'extraterrestre als seus pares. Però la nau amb què van viatjar a la Lluna va quedar destruïda en l'aterratge, així que només els quedava una opció: contactar amb els extraterrestres fent el crit i el gest de Connectem perquè el vinguin a buscar.

Aviat es van adonar, però, que no són prou gent perquè els sentin des de la Lluna, així que hauran de demanar ajuda als nens i nenes que vagin a la festa, perquè entre tots puguin guiar els pares del Biri Biri fins a l'Estadi Olímpic de Montjuïc.

El seguiment de la festa, per TV3 i el Super3

Durant els dos dies de la festa, al canal Super3 hi haurà més de 30 connexions des de Montjuïc, que mostraran com viuen la cita tots els seus protagonistes: els súpers, les famílies i els artistes que hi participen, així com els personatges i presentadors del Super3, com ara el Mic. Per la seva banda, Jordi Gil i tot l'equip de reporters de l' Info K oferiran novetats i valoracions de tot el que passi a la festa.

Diumenge a les 12 del migdia, TV3 i el Super3 emetran en directe i de manera simultània l'espectacle central de la cita, Connectem , el xou musical de la família del Super3 que narrarà el desenllaç de la història de l'extraterrestre Biri Biri, amb la participació dels SP3 i de les cares més conegudes dels programes i sèries de dibuixos del canal. Es preveu que l'espectacle aplegui prop de 30.000 persones davant de l'escenari principal.

Al llarg del cap de setmana, tant els Telenotícies com el canal 3/24 connectaran en directe amb l'Anella Olímpica per informar de tot el que estigui passant a la festa. A més, Catalunya Ràdio tindrà un estudi mòbil instal·lat al Parc de Montjuïc, des del qual es faran diverses connexions per als espais informatius de l'emissora i per al programa El suplement .

stats