Mèdia 11/02/2016

Pacte 'in extremis' entre el govern espanyol i la Generalitat sobre la inauguració de la L9

El secretari d'estat d'Infraestructures hi assistirà i TV3 podrà fer el 'TN Vespre' a l'aeroport

àlex Gutiérrez / Acn
1 min
Les obres per acabar la L10 fins a la Zona Franca començaran el 15 de febrer

BarcelonaEl 'TN Vespre' de TV3 es podrà fer finalment des de l'aeroport demà, ja que el ministeri de Foment ha aixecat el veto un cop resolta la crisi institucional oberta perquè la ministra, Ana Pastor, no havia estat convidada a la inauguració de la línia 9 de metro, que arriba a la instal·lació aeroportuària. Finalment, el secretari d'estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, assistirà a l'acte, de manera que en el marc d'aquest acord hi entra també el permís per fer el programa a l'aeroport.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Hores abans, Aena hauria explicat als responsables de TV3 que no autoritzava que s'instal·lés a l'aeroport el 'set' de gravació des d'on havia de fer l'informatiu Toni Cruanyes, tal com s'havia pactat prèviament. El fet que transcendís que TV3 pretenia entrevistar durant l'informatiu el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, hauria motivat aquest canvi de criteri.

Inauguració conflictiva

No passava inadvertit que la ministra de Foment, Ana Pastor, havia denunciat aquest dijous un "veto" per part de la Generalitat de Catalunya a la seva presència en la inauguració, així com la de qualsevol altre representant de l'Estat. Fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, però, han negat a l'ACN que hi hagués hagut cap veto a la ministra perquè assistís a la inauguració de la línia 9 del metro d'aquest divendres. Les mateixes fonts han concretat que la Generalitat ha enviat una invitació a Pastor, però han admès que havia estat avui mateix. Han explicat que també s'ha convidat la directora de l'aeroport, Sònia Corrochano.

stats