Obituari
Mèdia 01/10/2022

"Un gegant de la televisió" i "mestre de periodistes": el món de la comunicació plora la mort d'Àngel Casas

Companys de professió i institucions recorden el seu llegat

2 min
Àngel Casas, a casa seva, a Sant Just Desvern

BarcelonaLa mort d'Àngel Casas aquesta matinada ha suposat la pèrdua d'una de les figures més icòniques i trencadores del món de la comunicació a Catalunya. Companys de professió i amics han lamentat la seva mort recordant la influència que va tenir en moltes generacions de periodistes i comunicadors. ."Se'n va un amic, un mentor, de qui vaig aprendre i a qui vaig admirar. Professionalment i personalment. On sigui, seguirà somrient. Bon vent, Àngel", deia avui Xavier Sardà a través de Twitter. Per la seva banda, Xavier Antich, president d'Òmnium, l'ha definit com "un gegant de la televisió" i una figura imprescindible per a "la divulgació de la força de la música i la cultura".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També ha volgut recordar el seu mestratge la periodista Rosa Badia, fins fa poc presentador del Tot és comèdia, de la Cadena SER. "No he conegut mai ningú que estimés tant la vida com ell. Mai oblidarem les seves entrevistes. També ha destacat com a escriptor. I jo mai oblidaré les converses amb ell", assenyalava. El periodista Toni Vall, que l'any passat li va fer una entrevista per a l'ARA en què explicava la complicada situació de salut que patia, l'ha recordat com un periodista "atrevit, viu i renovador".

La periodista Sílvia Cóppulo ha definit Casas com un gran professional amb "gran creativitat, bon humor i un punt de trapelleria". Per la seva banda, Sergi Vicente, director de Betevé, cadena de la qual també en va ser màxim responsable Casas, ha agraït "els seus generosos consells" i les "anècdotes inesgotables". Molt afectada, també ha volgut expressar el seu condol la periodista Teresa Berengueres, que havia treballat amb ell a Angel Casas Show. "Ha mort Àngel Casas, estic fotuda, érem amics i havíem treballat junts, molt. Vaig aprendre amb ell, de la vida, de la feina".

El reconeixement al seu llegat en el món comunicatiu també ha arribat des de les institucions. "Commogut per la mort d'Àngel Casas. Comunicador mordaç i innovador, mestre de periodistes, deixa una empremta inesborrable dins i fora de la petita pantalla", deia el president de la Generalitat, Pere Aragonès a través de les xarxes socials. També ha lamentat la seva mort la consellera de Cultura, Natàlia Garriga: "Quants grans moments que ens ha regalat Àngel Casas. Història de la televisió, ha treballat sempre per dignificar la cultura amb passió i intel·ligència. I convençut de la qualitat dels nostres mitjans". El Col·legi de Periodistes també ha compartit el seu condol a la família i amics del periodista.

stats