Mitjans públics
Mèdia 22/05/2014

La Generalitat no considera que el ministeri garanteixi tots els canals a TV3

El Govern contesta en un comunicat les declaracions de José Manuel Soria

Ara
1 min
El conseller Homs va explicar ahir, després del consell de govern, que confia a forçar una reunió amb Madrid per parlar de l’assumpte.

BarcelonaEl Govern ha volgut replicar les declaracions del ministre d’Indústria, José Manuel Soria, segons les quals la Generalitat ha comès un “error d’interpretació” sobre la necessitat de reduir els canals de TV3 que "ja ha estat aclarit". En un comunicat emès aquest dijous a la nit, s'assegura que el ministeri "no ha aclarit res ni tampoc ha desmentit res" a la Generalitat sobre l'escrit rebut el passat 7 de maig, on se li comunicava "que havia de prescindir de la meitat de l'espai radioelèctric que té a disposició de la CCMA". Això implicaria renunciar a l'alta definició o tancar algun dels canals, a banda d'impossibilitar l'intercanvi de senyals amb les Illes Balears i el País Valencià.

"Demanem al govern espanyol que no confongui l'opinió pública presentant com una reordenació el que, en realitat, se'ns ha comunicat com un tancament", diu també la nota. "Exigim al Ministeri d'Indústria que digui públicament que la Generalitat mantindrà els tres múltiplex que disposa avui en dia. Això seria aclarir les coses i no confondre la ciutadania".

Finalment, el Govern es posa "a disposició del Ministeri, i de qui calgui, per demostrar tècnicament que la reordenació dels canals es pot fer sense necessitat d'eliminar cap dels tres múltiplex que gestiona la Generalitat".

stats