Mèdia 28/08/2013

Hitler es feia injectar semen de toro i prenia cocaïna, amfetamines i morfina

El dictador prenia una vuitantena de medicaments diaris i podria haver patit un trastorn bipolar, segons un nou documental de National Geographic

Ara
2 min

BarcelonaAdolf Hitler es presentava davant els seus conciutadans com un autèntic canceller: un líder fort, masculí, decidit. Aquesta imatge, fabricada amb cura i difosa a través de fotografies i pel·lícules, podria no tenir res a veure amb la realitat segons un documental de National Geographic. Els seus autors han tingut accés a part de l'historial mèdic de Hitler i han arribat a la conclusió que el dictador era un home fràgil, probablement amb un trastorn bipolar, i consumidor àvid d'un ingent còctel de drogues i fàrmacs -fins a una vuitantena- que incloïa des de cocaïna fins a estimulants sexuals.

Al darrere de la pulsió de Hitler per tota mena de substàncies hi ha el seu metge personal Theodore Morrell. És ell qui li receptava i subministrava tota mena de medicaments, un còctel que el dictador prenia no només per convertir-se en un superhome, en el pare de la raça ària, sinó també com a tractament per les seves malalties. Segons Nassir Ghaemi, el metge que ha investigat l'historial mèdic del dictador, Hitler patia un trastorn bipolar i Parkinson.

Però a més dels medicaments per a les seves malalties, el doctor Morrell va proporcionar-li també substàncies de tot tipus, entre elles semen de toro -que li injectava amb el convenciment que això milloraria la seva vida sexual- i fins i tot verí per a rates. Les substàncies que Morrell donava al dictador el van convertir en un autèntic drogoaddicte: prenia des de cocaïna fins a morfina, passant per amfetamines. El còctel és tan sorprenent que els militars americans que van entrevistar el metge després de la guerra van arribar a creure que Morrell podria ser un agent doble, i que el seu objectiu no era curar el dictador sinó tot el contrari: convertir-lo en un home dependent i feble. Segons Ghaemi, això és justament el que va passar.

Aquestes i altres revelacions formen part d''El món ocult de Hitler. L'abús de drogues de Hitler al descobert'. Es tracta del més nou dels documentals que National Geographic ha fet sobre el dictador alemany. L'evidència que ha posat damunt la taula ha estat possible gràcies a la troballa de cartes de Morrell i també de fragments de l'historial mèdic de Hitler, part del qual es va salvar de la destrucció, contràriament al que es creia fins ara.

stats