EL RADAR
Mèdia 12/03/2016

IB3 tornarà a emetre a Catalunya en qüestió de “dies o setmanes”

Albert Castellví Roca
2 min
IB3 tornarà a emetre a Catalunya en qüestió de “dies o setmanes”

La televisió pública de les Illes Balears, IB3, tornarà a emetre a Catalunya en qüestió de “molt pocs dies, o setmanes com a màxim”. Ho va avançar ahir el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, durant la seva compareixença davant la comissió de control parlamentari als mitjans públics catalans. “Estem en converses perquè aquí es pugui veure IB3 com més aviat millor. Tan bon punt ells ens enviïn el senyal, nosaltres el posarem al nostre múltiplex”, va explicar Duart, que va recordar també que des del desembre es poden tornar veure a les Illes el 3/24, el Super3 i el 33 -a més del canal internacional TV3CAT-, que hi havien deixat d’emetre al març.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D’aquesta manera es recuperarà la reciprocitat -és a dir, l’emissió de les dues cadenes a tots dos territoris-, que ja havia estat vigent des del 2009, quan es va signar un acord per fer-la possible, fins al novembre del 2012, quan IB3 va deixar d’enviar el seu senyal a Catalunya com a mesura d’estalvi.

Pel que fa al País Valencià, Duart va expressar la seva voluntat que, un cop es materialitzi la intenció del govern valencià de reobrir Canal 9, aquesta cadena es pugui rebre a Catalunya i TV3 es vegi al País Valencià.

El tema més recurrent de la sessió de control d’ahir, però, va ser un cop més el nomenament de càrrecs directius de TV3 i Catalunya Ràdio. El director de la televisió pública, Jaume Peral, que compareixia per primer cop al Parlament, va demanar que se’l jutgi “al final del mandat”, i va defensar la seva elecció recordant que fa 30 anys que treballa a la CCMA. “El president i el consell de govern deuen haver pensat que la meva trajectòria professional i la meva experiència en aquests mitjans són motiu suficient per encarregar-me la direcció de TV3”, va argumentar. Ciutadans i el PP van qüestionar la idoneïtat de David Bassa com a nou cap d’informatius de TV3, i des del PSC i CSQP es va lamentar l’absència de dones entre els alts càrrecs nomenats, un fet que en opinió de Marta Ribas (CSQP) contravé la llei d’igualtat.

Pel que fa a la programació, Duart va avançar que la CCMA prepara per al dia de Sant Jordi un programa conjunt entre TV3 i Catalunya Ràdio. “Serà el primer cop que es farà en 32 anys”, va remarcar. Per la seva banda, el director de l’emissora, Saül Gordillo, va avançar que “potser en la programació d’estiu de Catalunya Ràdio es farà algun gest per posar en valor la marca iCat”, que aquest any celebra el desè aniversari.

stats