Televisió
Mèdia 26/12/2014

El ministeri d'Indústria rectifica de nou i amplia el termini de reantenització fins al 31 de març

Compensarà les telecos pel retard en l'entrega d'espai radioelèctric

Ara
1 min

BarcelonaPrimer va assegurar que alliberaria l'espai radioelèctric abans de l'1 de gener del 2014. Després es va entestar a fixar la data del 31 de desembre d'enguany, tot i que els antenistes ja van alertar que no hi havia ni temps ni suficients peces en estoc per fer-ho i garantir una correcta reantenització de les llars. La setmana passada, suggeria que ampliaria el termini entre un mes i un mes i mig. Finalment, el ministeri d'Indústria va assumir aquest divendres que haurà de completar l'anomenat dividend digital encara amb més retard, i va ampliar fins al 31 de març el termini per canviar els equips de les antenes col·lectives. Així, l'entrega d'espai radioelèctric televisiu a les companyies telefòniques perquè impulsin el 4G es farà tres mesos més tard del que va indicar la Unió Europea com a termini màxim.

La decisió ha estat celebrada per televisions privades, associacions de consumidors i federacions d'antenistes. Les perjudicades són les telecos, per a les quals Indústria ha pensat una compensació: allargar el termini de concessió a raó d'1,27 dies per cada dia que passi de l'1 de gener. Si finalment cal esgotar els tres mesos màxims que ha marcat Indústria es prolongarà la concessió 114 dies.

La decisió presa aquest divendres al consell de ministres permet a les televisions seguir emetent per les freqüències condemnades a desaparèixer durant un màxim de tres mesos. "El govern, conscient de la importància del servei de televisió que permet l'accés de la població a informacions i continguts, vol garantir les mínimes molèsties als ciutadans amb l'alliberament del dividend digital", assenyalava el ministeri en un comunicat.

stats