A escala mundial
Mèdia 31/10/2022

Instagram dona per resolta la caiguda, però no n'aclareix les causes ni l'abast

Els internautes han denunciat pèrdues importants de seguidors i impossibilitat d'accedir al compte

À.G.
2 min
Compareixença del president de Facebook, Mark Zuckerberg.

BarcelonaNomés uns dies després que WhatsApp patís una interrupció de servei a escala mundial, un altre servei de la companyia Meta de Mark Zuckerberg, Instagram, ha estat parcialment caigut des d'aquest dilluns al migdia. Els primers incidents s'han registrat cap a les dues, quan alguns usuaris es queixaven de no poder accedir a l'aplicació. Segons el web Downdetector, que registra els avisos entrats pels mateixos internautes, el 73% manifestaven tenir problemes per poder iniciar la sessió, mentre que un 16% declaraven problemes amb l'aplicació. La normalitat no s'ha recuperat fins a les onze de la nit.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant les hores d'afectació, molts usuaris s'han trobat amb el seu compte aparentment suspès, ja que han rebut un missatge similar al que envia la plataforma quan algú incompleix les normes de comportament a aquesta xarxa social. També n'hi ha que asseguren haver perdut un gran nombre dels seus seguidors. Com acostuma a ser habitual, el perfil oficial d'Instagram ha admès estar tenint problemes, però no ha revelat ni el motiu de la caiguda ni la previsió de solució. Amb l'evolució de les hores alguns usuaris informaven que ja havien pogut recuperar el seu compte, encara que molts seguien suspesos i hi havia noves afectacions.

La pèrdua de seguidors, de fet, és coherent amb el fet que molts comptes han quedat suspesos, la qual cosa els converteix en invisibles per a la resta d'usuaris. En el missatge que podien veure els instagrammers que s'han quedat sense poder accedir al seu perfil, es detallava que l'afectat no ha complert amb les normes comunitàries i, per tant, començava a córrer un temps de 30 dies perquè la xarxa pugui confirmar el compte. Passat aquest temps, ningú podrà ja visualitzar-lo ni tampoc fer-lo servir, segons s'indica. Nou hores després de les primeres incidències detectades, Instagram ha emès un segon tuit on donava per finalitzada la incidència. Això sí, seguia sense aclarir què havia causat els problemes, ni en detallava l'abast. "Ja hem resolt aquest mal funcionament. Causava que gent de diferents parts del món tinguessin problemes a l'hora d'accedir als seus comptes i ha provocat un canvi temporal en alguns en el nombre de seguidors. Ho sentim!", relataven.

De fet, quan el servei de Whatsapp va quedar interromput durant dues hores la setmana passada, Meta tampoc no va donar cap explicació sobre què havia passat exactament. Els mercats han tancat avui castigant la cotització de la companyia, fent-li perdre el 6,09% del seu valor i establint el preu de l'acció en 93,16 dòlars. Deu dies enrere, abans de la caiguda de Whatsapp, una acció de l'empresa costava 130 dòlars.

stats