Mèdia 02/11/2015

L'Institut de Ciències Fotòniques i Pallapupas guanyen els premis Ignasi Pujol i Tatiana Sisquella

Maravillas Rojo serà reconeguda amb una menció especial durant la gala de lliurament dels guardons, que tindrà lloc aquesta tarda

Ara
2 min
La recuperació d'una malaltia és molt més agradable amb bon humor.

BarcelonaL'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) serà guardonat aquest dilluns a la tarda amb el premi ARA Fundació Bancària La Caixa Ignasi Pujol al foment de l'emprenedoria, i Maravillas Rojo rebrà una menció especial. Pel que fa al premi ARA Fundació Bancària La Caixa Tatiana Sisquella a la contribució social, el guardó recaurà en Pallapupas. Els premis, que enguany arriben a la segona edició, es lliuraran en una cerimònia que tindrà lloc al Palau de la Música Catalana i que formarà part de l'acte de celebració del cinquè aniversari de l'ARA, que tindrà com a moment culminant un concert de Jordi Savall.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El jurat dels premis ha reconegut la tasca de l'ICFO "per la recerca, la docència i l’impuls del sector industrial en l'àmbit de les ciències de la llum i de totes les disciplines en què la fotònica tingui incidència". Aquesta institució, fundada l'any 2002 i amb seu al Parc Mediterrani de la Tecnologia, acull una vintena de grups de recerca que treballen en més de 50 laboratoris, i col·labora amb centres de recerca líders, universitats, hospitals i diverses empreses privades d'àmbit local i d'arreu del món.

Per la seva banda, Maravillas Rojo, que va ser secretària general de Treball del ministeri de Treball i Immigració entre els anys 2008 i 2010 i va presidir Barcelona Activa entre el 1995 i el 2007, rebrà una menció especial en reconeixement de "la seva trajectòria en el foment de l’emprenedoria i la seva tasca en la promoció econòmica, ocupació, comerç, turisme i innovació". Rojo, nascuda a Barcelona el 1950, ha ocupat càrrecs de responsabilitat executiva en organismes com el port de Barcelona, Mercabarna, el Consorci de la Zona Franca o el Parc Tecnològic del Vallès, i des del 2004 és la secretària general del Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà (CIDEU). Aquesta trajectòria la converteix en una experta en el disseny i execució de polítiques actives d'ocupació, creació i creixement d'empreses i en la promoció de la innovació.

Pel que fa al premi Tatiana Sisquella, distingirà Pallapupas "per la seva tasca d'humanització dels processos hospitalaris i de prevalença del subjecte per sobre de la malaltia mentre duri el procés", per "posar l’humor com a eina fonamental per poder fer front a les situacions adverses que es viuen al voltant d’una malaltia" i per "fer riure infants, gent gran i persones que pateixen alguna malaltia mental en els moments més durs". Fundada a Barcelona l'any 2000, aquesta ONG agrupa diversos pallassos que treballen per fer més agradable l'estada als hospitals dels infants que pateixen malalties greus.

stats