Jaume Peral, sobre el seu nomenament com a director de TV3: "A mi cap partit m'ha fet cap proposta"

El nou responsable de la televisió pública considera que cal "continuar" la línia marcada per Eugeni Sallent

El nou director de TV3, Jaume Peral, vol desvincular el seu nomenament dels  acords polítics entre partits per repartir-se els principals càrrecs directius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). En una entrevista a  'Els matins' aquest dijous, Peral ha estat clar: "A mi cap partit polític m'ha fet cap proposta, ni jo he parlat amb cap partit polític a l'hora d'acceptar la proposta que em va fer el president de la Corporació". Segons ha dit, va ser "una sorpresa" que el president, Brauli Duart, li oferís el càrrec.

Aquestes declaracions arribaven poques hores després que el comitè d'empresa de TV3  denunciés novament el "repartiment de càrrecs" entre CDC i ERC i els acusés de voler "controlar els informatius" dels mitjans públics.

En aquest sentit, Peral –que fins ara era, justament, el cap d'informatius de TV3–, assegura que està "molt tranquil" per la qualitat de la informació que ofereix la cadena. "És una informació exemplar", ha dit, i ha subratllat que "no hi ha cap televisió" a l'Estat que obtingui amb els seus informatius uns resultats d'audiència comparables als dels 'Telenotícies'. "Deu ser que alguna cosa fem bé", ha conclòs.

" La informació que es fa des de TV3 només atén criteris professionals: són els equips dels 'Telenotícies' i del 3/24 els que prenen les decisions en cada moment. Els espectadors se senten còmodes i ben informats", ha insistit Peral. En una altra entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', ha afegit: "La gent es pot imaginar que hi ha un petit grupet de directius que prenen les decisions i que els treballadors accepten i callen. Això no és cert, no ho ha estat mai".

Pel que fa a les seves prioritats com a director, Peral ha assenyalat que, com a mitjà públic, els informatius han de ser "el pal de paller" de TV3, com ha passat "històricament". Però ha matisat: "Més enllà de la informació també hi ha vida. Hi ha d'haver una combinació de gèneres, aquí hi ha el secret". En la seva opinió, "la línia que ha seguit aquests darrers quatre anys [l'anterior director] Eugeni Sallent és la línia correcta i la que s'ha de continuar".

Així, ha defensat que TV3 té "un 'prime time' molt potent" i que la seva intenció és mantenir en antena els principals programes d'aquesta franja, que "fidelitzen molt bé l'interès de l'espectador".

D'altra banda, Peral s'ha referit també al procés de  confluència de les redaccions d'informatius i esports de TV3 i Catalunya Ràdio, que ha definit com un "objectiu estratègic" de la CCMA que "s'acabarà fent" amb tota seguretat perquè "és bo" que dos mitjans que són del mateix grup puguin trobar "elements on es pugui confluir per ser més eficaços".