Mèdia 27/04/2018

Javier Cárdenas presenta una demanda contra 'Eldiario.es' per "atemptar" contra "el seu dret a l'honor"

El presentador d''Hora punta' reclama una indemnització de 60.000 euros al mitjà

Ara
2 min
¿Vols dir, Cárdenas, que pots donar lliçons a Buenafuente?

BarcelonaJavier Cárdenas, presentador del programa 'Hora punta' de TVE, ha presentat una demanda contra 'Eldiario.es' en considerar que el mitjà ha publicat informacions falses sobre ell a Vertele, el portal del diari dedicat a la televisió. La demanda va dirigida contra el director del diari digital, Ignacio Escolar, i els subdirectors Gumersindo Lafuente i Neus Tomàs, als quals exigeix el pagament de 60.000 euros i la rectificació de les informacions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha informat 'Eldiario.es', en el text presentat al jutjat se cita els responsables del mitjà a comparèixer davant de la justícia per un acte de conciliació i es demana que "declarin disculpes públicament" a Cárdenas.

Entre els articles citats per la demanda n'hi ha un en què s'assenyala que el presentador va utilitzar el seu espai en 'prime time' per atacar 'Eldiario.es' i el seu director arran de les crítiques contra 'Hora punta' publicades a Vertele.

També se cita un perfil que repassava la carrera de Cárdenas i detallava les diverses polèmiques en les quals s'ha vist involucrat el presentador. En l'article es recorda que l'any 2014 tant ell com 'Crónicas marcianas' van ser condemnats pel Tribunal Constitucional per una entrevista feta l'any 2002 a un home que tenia un 66% de discapacitat física i mental. La justícia va considerar que se'l va entrevistar "amb la clara i censurable intenció de burlar-se de les seves condicions físiques i psíquiques, atemptant d'aquesta manera no només contra el seu dret a l'honor i la seva imatge, sinó, fins i tot, contra la seva dignitat".

En l'escrit presentat al jutjat, l'advocat de Cárdenas considera que la noticia de Vertele és "un extens article dedicat exclusivament a tacar i fer mofa de la (impecable) carrera professional de Francisco Javier Cárdenas".

stats