Mèdia 03/05/2019

Gonzo substituirà Jordi Évole com a presentador de 'Salvados'

L'anterior presentador va anunciar dijous que deixava el programa

Ara
2 min
Gonzo serà el nou presentador de 'Salvados'

BarcelonaFernando González, 'Gonzo', serà el nou presentador de 'Salvados', en substitució de Jordi Évole, segons ha revelat aquest divendres al migdia el grup Atresmedia. Évole havia anunciat per sorpresa dijous a la nit, en una entrevista a 'El hormiguero', que deixa el programa de La Sexta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El nou presentador té una llarga experiència com a reporter, especialitzat en temes de denúncia política i social com els que sol abordar 'Salvados'. Es va donar a conèixer l'any 2005 com a reporter de 'Caiga quien caiga', i el 2008 va fitxar per Antena 3 per presentar-hi el seu primer programa en solitari, 'El método Gonzo'. Durant la seva etapa en aquesta cadena va fer també diversos documentals sobre temes com les bombes de Palomares o les víctimes de la Guerra Civil enterrades contra la seva voluntat al Valle de los Caídos.

Des del 2010 se'l pot veure a La Sexta, com a reporter d''El intermedio', i aquest gener va presentar el documental 'Detrás del muro', que analitzava els motius que han portat milers d'habitants de països de l'Amèrica Central a intentar emigrar als Estats Units.

Ara el periodista gallec assumirà les regnes d'un dels espais més emblemàtics de la cadena, que ja acumula onze anys en antena i que aquesta temporada ha aconseguit fites com ara l'entrevista al papa Francesc (que va tenir 4,1 milions d'espectadors a Espanya) o la conversa amb el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, deu dies després que Juan Guaidó s'autoproclamés president del país.

Évole, per la seva banda, continuarà vinculat a Atresmedia, amb qui ha renovat recentment el contracte. Segons el grup audiovisual, el periodista ja treballa en un nou projecte per a La Sexta, en el qual "se submergirà en grans històries, de rellevància social, fent de l'entrevista la seva eina fonamental". Atresmedia assegura que amb aquest nou espai, el periodista mostrarà "un nou registre" amb el qual "mantindrà l'aposta de La Sexta per la informació, l'actualitat i el compromís ciutadà". De fet, els últims anys Évole ja havia presentat alguns programes especials, com ara 'Bienvenidas al norte' i 'Bienvenidas al sur', a La Sexta, i 'Familias reales' i 'Hasta los 100 y más allá', a Antena 3.

El periodista s'acomiadarà del programa aquest diumenge, amb l'última entrega de la temporada, un especial titulat 'Mi barrio' i que s'ha rodat al seu barri natal, Sant Ildefons, de Cornellà de Llobregat. El programa s'estructurarà a partir d'imatges filmades amb 35 anys de diferència: les primeres, rodades per Évole quan era un nen de nou anys, al costat del seu pare; les segones, en l'actualitat, convertit en un dels noms més populars del periodisme espanyol i considerat referent sobretot per a les esquerres. A l'espera de les dades d'audiència d'aquest episodi final, el 'Salvados' més vist de la seva singladura és el debat que va enfrontar Pablo Iglesias i Albert Rivera, que va ser vist per 5,2 milions d'espectadors (un 25,2% de quota).

stats