Mèdia 19/11/2021

La justícia arxiva la querella de Jaume Roures contra Pere Rusiñol

L'empresari havia presentat una denúncia per injúries i calúmnies després que el periodista el qualifiqués d'"estafador"

2 min
Jaume Roures

La querella que l'empresari Jaume Roures va posar contra Pere Rusiñol per injúries i calúmnies ha estat arxivada per la justícia, segons ha confirmat avui la revista Mongolia, publicació en la qual treballa el periodista. La magistrada del jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona, María Antonia Coscollola Feixa, ha emès una interlocutòria que estableix el sobreseïment total i provisional de la querella interposada per Jaume Roures.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'origen del conflicte és una entrevista que Rusiñol va concedir a Regió 7 en què el periodista qualificava l'empresari d'"estafador" en el context del tancament de Público, diari en el qual va ser director adjunt. En l'entrevista, Rusiñol explicava que Roures va deixar dos mesos a pagar. "Controlava la societat des d'Holanda, un paradís fiscal, i això que nosaltres criticàvem els paradisos fiscals. Quan ho vam descobrir, ja havia tancat", afirmava. La interlocutòria, que es pot recórrer, assenyala que "l'investigat va utilitzar aquella paraula com una paraula comuna, en el sentit de sentir-se enganyat", durant el procés de tancament de l'edició en paper del diari. A més, afegeix: "L'investigat, a conseqüència de l'incompliment del que se'ls havia promès, es va poder trobar en una situació gairebé desesperada, ja que es va quedar sense feina, sense sou i pràcticament sense indemnització".

Arran de la querella interposada per Roures, Rusiñol va iniciar una campanya de micromecenatge a Verkami per pagar, almenys, els costos inicials del procediment legal. La campanya, segons ha explicat el mateix Rusiñol, seguirà en marxa fins al 27 de novembre. El periodista dona tres motius per seguir endavant amb el procés de micromecenatge: cobrir les despeses de defensa que es generarien si la sentència fos recorreguda, alimentar la caixa de resistència davant futures accions legals que vulguin posar en perill la llibertat d'informació i mostrar que la defensa de la llibertat d'expressió i del periodisme fiscalitzador del poder és una causa comuna.

stats