Periodisme
Mèdia 30/06/2022

L'ARA guanya el premi María Luz Morales de periodisme feminista

El jurat ha triat el reportatge 'Dones sense llar, històries de supervivència', de Claudia Frontino, com el millor treball

ARA
1 min
La Julia, una de les dones protagonistes del reportatge especial sobre el fenomen de les dones sense llar

BarcelonaEl diari ARA ha estat reconegut amb el premi María Luz Morales de periodisme feminista pel reportatge interactiu Dones sense llar, històries de supervivència, de Claudia Frontino. Aquest és el segon guardó que rep aquest treball, que ja va ser distingit amb el premi Montserrat Roig que concedeix l'Ajuntament de Barcelona. El premi s'ha entregat aquest vespre a la CIBA, a Santa Coloma de Gramenet.

El reportatge de Claudia Frontino s'ha endut el premi dotat amb 2.000 euros, mentre que el treball Les nostres pioneres, de Xavier de Gispert, emès a Tarragona Ràdio, ha estat reconegut amb l'accèssit, que té una dotació econòmica de 1.000 euros. Dones sense llar, històries de supervivència se centra en la invisibilització de les dones pel que fa a les dades sobre sensellarisme.

En aquesta edició, el jurat ha estat format per Maribel Cárdenas (directora de polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet), Esther Vera (directora de l’ARA, mitjà col·laborador del certamen), M. Àngels Cabré (Observatori Cultural de Gènere), Marta Corcoy (presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya), Rosa Cerarols (directora de la unitat d’igualtat de la UPF), l'escriptora Anna Caballé i el periodista Lluís Reales.

stats