L'ARA guanya el premi de periodisme de la Fundació Dr. Antoni Esteve

El guardó reconeix el millor article de salut publicat a Iberoamèrica

2 min
Reportatge especial 'Infertilitat, l'altra cara de la maternitat'

BarcelonaLa Fundació Dr. Antoni Esteve, amb la col·laboració del projecte PerCientEx, ha atorgat el primer premi internacional de periodisme de salut al diari ARA per l'interactiu Infertilitat, l'altra cara de la maternitat, un reportatge que recupera les històries de diverses dones i parelles que han experimentat dificultats per concebre. El guardó s'ha entregat aquesta tarda al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Lara Bonilla recollint el premi

El premi de la Fundació Dr. Antoni Esteve neix amb l'objectiu de reconèixer el millor article periodístic sobre salut publicat en l'àmbit d'Iberoamèrica en els últims dos anys. Un comitè d'experts ha seleccionat una trentena d'articles destacats dels quals han quedat cinc finalistes. De fet, en la llista dels cinc aspirants al premi l'ARA hi apareixia dues vegades: d'una banda, amb l'interactiu que ha resultat finalment premiat i, de l'altra, amb el reportatge Cos de dona, medicina d'home. Tant aquest treball com el reportatge sobre infertilitat han estat comandats per la periodista Lara Bonilla. L'interactiu, publicat el 7 de febrer del 2020, també va comptar amb la participació de Francesc Melcion i Sara Cabarrocas (fotografia), Ricard Marfà (direcció d'art i disseny) i Idoia Longan, Jordi Guilleumas i Marc Funollet (programació).

Els dos reportatges de l'ARA competien contra un treball d'El País sobre les noves tàctiques contra l'avortament de la ultradreta a l'Amèrica Llatina, una peça d'El Mundo sobre el visó americà i un últim treball d'El País Semanal sobre un grup de científics que investiguen patògens a Manaus (Brasil).

Aquest no és el primer premi que obté aquest interactiu. El reportatge va obtenir una medalla de plata als premis Laus del 2021 i una d'or als premis ÑH, la divisió espanyola i sud-americana de la Society for News Design (SND-E). A més, també va ser finalista dels premis European Press.

stats