Mèdia 27/10/2013

"Qui té por dels moderats?": 'La Vanguardia' defensa una 'tercera via' en un editorial en portada

"Té por el govern d'Espanya del pluralisme intern de les societats catalana i espanyola? Té por dels moderats catalans? Té por de l'èxit d'una 'tercera via'?", pregunta el rotatiu

Ara
1 min
'La Vanguardia', portada del 27 d'octubre del 2013

Barcelona'La Vanguardia' destaca aquest diumenge en portada un editorial titulat "Qui té por dels moderats?", en què defensa una 'tercera via' pel plet entre Catalunya i Espanya. "Quan la tensió sembla que s'imposa com a mètode i estat d'ànim, ha arribat l'hora de reivindicar la moderació", destaca el diari, que reivindica la via del diàleg com a senyal "inequívoc" del "bon camí" que s'ha de seguir.

"Té por el govern d'Espanya del pluralisme intern de les societats catalana i espanyola? Té por dels moderats catalans? Té por de l'èxit d'una 'tercera via'?", es pregunta el rotatiu. L'editorial matisa també que "la mateixa pregunta és aplicable al Govern i als partits que li donen suport al Parlament".

'La Vanguardia' recorda que "les possibilitats d'entesa, avui, semblen bloquejades", però defensa que "la gamma de propostes cada dia és més àmplia". "Qui ha dit que res no es mou?", puntualitza. Recorda també que "el govern central, que reclama la unitat d'Espanya com a bé primordial, no pot apel·lar a tercers per afrontar una qüestió substantivament política que s'ha agreujat com a conseqüència d'errònies decisions polítiques i emocionals sobre les quals al seu dia ja vam advertir".

stats