MITJANS PÚBLICS
Mèdia 11/05/2013

L'ACN s'acosta a La Xarxa i es mudarà a les seves instal·lacions

L'Agència despatxa finalment 7 treballadors, menys dels previstos

àlex Gutiérrez M.
2 min

Barcelona.L'Agència Catalana de Notícies (ACN) deixarà la seva seu de Barcelona i es traslladarà a les dependències de La Xarxa, al recinte de la Maternitat de Barcelona. No es tracta només d'una mesura d'estalvi: fa temps que s'especula amb una eventual fusió de l'ACN i La Xarxa (que, al seu torn, és la fusió de l'antiga COMRàdio, la Xarxa de Televisions Locals i La Malla). Aquest trasllat es pot veure com l'inici d'un procés d'osmosi que podria facilitar una coordinació més gran entre les dues estructures. L'ACN és una agència de la Generalitat (participada en un 30% per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals -CCMA-), mentre que La Xarxa és en un 90% de la Diputació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'altra banda, l'Agència va completar dijous a la nit el seu procés de reestructuració, derivat de la retallada que ha patit en l'aportació del Govern. En concret, aquest 2013 rebrà 1,8 milions d'euros, 600.000 menys que l'any passat (una reducció, per tant, del 25%). En un primer moment s'havia considerat que caldria prescindir d'una quinzena de professionals de la redacció de Barcelona, però finalment s'ha pogut limitar els acomiadaments a set persones, la majoria, de les àrees de gestió i suport a la redacció. Així, la plantilla queda en 60 persones. Amb tot, un mandat del Parlament demanava que les retallades no afectessin el personal, cosa que no s'ha produït.

"Sens dubte, ha estat un moment complicat en la història de l'Agència Catalana de Notícies. Prescindir de persones valuoses com les que hi ha a l'Agència només es pot fer a contracor i sota la implacable imposició de la situació de crisi econòmica que afecta tots els sectors del país i, de manera especial, el de la comunicació", explicava el director de l'Agència, Joan Maria Clavaguera, en una carta enviada als treballadors. "La direcció vol agrair l'enorme esforç de la plantilla i la predisposició que ha tingut el comitè d'empresa, malgrat les dificultats del moment i les lògiques i comprensibles mostres de desacord que s'han generat durant el procés".

Els treballadors de l'ACN ja van considerar en el seu moment que la retallada posava "en perill" el model de l'Agència.

stats