Mèdia 09/06/2014

L’alta cuina i la popular xoquen a ‘Chiringuito de Pepe’

Santi Millán protagonitza la nova sèrie estival que Telecinco estrena avui

2 min

BarcelonaJa és estiu a Telecinco, que estrena una sèrie de sabors i colors mediterranis. Chiringuito de Pepe omplirà les nits del dilluns (22.30 h) amb el xoc entre dos personatges oposats. Santi Millán interpreta Sergi Roca, un cuiner avantguardista, reconegut internacionalment. Per vicissituds de la vida, es veu obligat a assistir a un xiringuito de platja que duu Pepe Leal (encarnat per Jesús Bonilla), la màxima expressió culinària del qual és el plat combinat i l’única mística gastronòmica que professa, la de l’ espeto i el pescaíto.

El repartiment es completa amb Dafne Fernández, el Langui (que ha compost i canta el rap que se sent a la capçalera de la sèrie), Begoña Maestre, Adrián Rodríguez i la col·laboració de Blanca Portillo.

Per tal d’aconseguir la flaire mediterrània, les escenes exteriors s’han rodat a Peníscola, a la comarca valenciana del Baix Maestrat. La fotografia ha corregut a càrrec de Yohnny Yebra i Víctor Tejedor, que ja havien treballat junts a ficcions amb to cinematogràfic com Tierra de lobos i Acusados. Després de complicades negociacions amb l’Ajuntament, els productors van aconseguir construir gairebé tot un xiringuito real a peu de platja. Prou real, segons explicaven des de la cadena, perquè turistes inadvertits s’asseguessin a les terrasses a l’espera d’uns cambrers que no acabaven mai d’arribar.

Costumista amb matisos

Chiringuito de Pepe és una comèdia familiar, costumista i amb molts espurnejos”, explicava Manuel Villanueva, director general de continguts a Mediaset Espanya. “No és una ficció que travessa només el món de la cuina”. Per Santi Millán, el secret de la sèrie és la derivada personal del conflicte professional: “Reflotar qualsevol xiringuito seria més fàcil, però amb aquest es tracta no només de salvar un negoci, sinó també una institució familiar”. I, de retruc, l’odissea que passarà el personatge de Millán implicarà haver de reflotar-se a si mateix, al capdavall.

La1 contraataca amb ‘El pueblo más divertido’

La1 també es posa en mode estival i contraprograma Telecinco amb l’estrena d’ El pueblo más divertido (22.30 h). Presentat per Mariló Montero, l’espai recorrerà 22 municipis espanyols en els quals els seus habitants hauran de demostrar tenir un elevat enginy per aconseguir els 100.000 euros de premi que posa el concurs en joc.

Millán Salcedo serà el copresentador del programa. Tenint en compte que en un dels capítols hi apareixerà Josema Yuste, la seva altra meitat a Martes y Trece, suposarà la primera reunió a TVE del duo humorístic després de 15 anys. Amb tot, Salcedo ha aclarit que no hi ha cap pla de ressuscitar Martes y Trece. La representació catalana va a càrrec dels municipis de les Masies i Sant Hipòlit de Voltregà.

stats