Mèdia 31/10/2014

L'ARA es consolida com el tercer diari més llegit a Catalunya, segons el CEO

Millora els resultats de l'onada anterior i se situa segon entre les edicions en català

Ara
1 min
Una jove llegint l'ARA / FRANCESC MELCION

BarcelonaL'ARA és el tercer diari més llegit a Catalunya, segons la segona onada del 2014 del Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), feta pública aquest divendres. Un 12,4% dels enquestats asseguren que l'ARA és el diari que llegeixen "amb més freqüència", la qual cosa suposa un increment de 2,5 punts en relació amb l'onada anterior, corresponent al mes d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El diari més llegit a Catalunya és 'La Vanguardia', amb un 32,9%, sumant les edicions en català i en castellà, i el segon és 'El Periódico', amb un 23,8%, també sumant els exemplars venuts en totes dues llengües. Segmentant per llengües, l'ARA s'enfila fins al segon lloc del rànquing, superat només per 'La Vanguardia' en català, que obté un 21,8%. L'edició castellana d''El Periódico' completa el podi (12%), seguida de l'edició en català del mateix diari (11,8%) i la castellana de 'La Vanguardia' (11,1%).

Per darrere d'aquestes tres capçaleres se situa 'El Punt Avui', amb un 7% d'enquestats que l'anomenen com a diari que llegeixen més habitualment, i a continuació apareix 'El País'. El diari de Prisa, que fa mig any se situava en un 8%, perd gairebé la meitat de penetració i se situa ara en el 4,3%.

L'enquesta del CEO preguntava també pel mitjà més utilitzat per informar-se de temes polítics a través d'internet. En aquest cas, l'Ara.cat ocupa la segona posició, amb un 13,6% de respostes, per darrere de 'La Vanguardia', que obté un 18,8%. El tercer lloc és per a 'El Periódico' (10,6%), el quart per a 'El País' (8,6%), i el cinquè per a Vilaweb (8,5%).

stats