Mèdia 04/09/2011

L'ARA oferirà els clàssics de la Bernat Metge

A partir del diumenge 18, l'ARA oferirà 50 llibres clàssics imprescindibles de la prestigiosa col·lecció de la Fundació Bernat Metge. El dimecres 14 s'estrenarà un nou suplement sobre llibres.

Ara
2 min
L'ARA oferirà els clàssics de la Bernat Metge

Barcelona.Italo Calvino va fer, amb el seu article Per què llegir els clàssics? , una completa exposició de motius pels quals s'han de llegir els clàssics, categoria que no vincula a èpoques sinó a la capacitat de fer que els lectors s'hi identifiquin i de transmetre un univers.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El pròxim dia 11 de setembre, els lectors de l'ARA podran conèixer aquests arguments de Calvino en un suplement especial de 12 pàgines que també explicarà amb detall la feina de la Fundació Bernat Metge. En els últims 90 anys, el projecte que va iniciar el polític Francesc Cambó ha posat a disposició dels lectors en llengua catalana prop de 400 llibres clàssics grecs i llatins oferint tant la versió original com la traducció al català de la mà de noms com Carles Riba, Miquel Dolç i Joan Crexells.

Una setmana més tard, el dia 18, es podran aconseguir amb l'ARA dos llibres de la col·lecció Bernat Metge pel preu d'un (9,95 euros). Es tracta de les tragèdies de Sòfocles Les dones de Traquis i Antígona , i el recull d'aforismes de diversos autors Aurea dicta . El diumenge següent, es tornaran a oferir dos llibres de la col·lecció pel preu d'un: les Bucòliques , de Virgili, i la Defensa de Sòcrates , de Plató. Al llarg dels pròxims mesos, l'ARA oferirà un total de 50 clàssics, entre els quals hi haurà joies com l' Eneida , de Virgili, i Les metamorfosis , d'Ovidi.

Nou suplement 'Ara Llegim'

La mateixa setmana, el dimecres 14, el diari donarà la benvinguda a un nou suplement sobre llibres, l' Ara Llegim . Cada dimecres, s'oferiran un total de 8 pàgines sobre el bo i millor de la literatura catalana i universal, amb articles dels crítics literaris Xavier Pla, Simona Skrabec, Marta Pessarrodona i Marina Espasa.

stats