Mèdia 22/06/2015

L’embaràs espacial de Halle Berry aterra a La Sexta

El canal estrena ‘Extant’, un ‘thriller’ futurista sobre una amenaça incomprensible

Núria Juanico
4 min
Halle Berry es fica en la pell d’una astronauta que torna de l’espai embarassada.

BarcelonaMolly Woods (Halle Berry) és una dona estèril fins que torna de l’espai. Després de passar 13 mesos sola en una estació espacial com a part d’una missió, l’astronauta aterra a la Terra per reprendre una vida normal. Però el seu retorn no serà gens fàcil, ja que la Molly serà víctima d’un diagnòstic inexplicable: malgrat la seva llarga etapa en solitari a l’espai, està embarassada. Amb aquest punt de partida arrenca Extant, un thriller futurista produït per Steven Spielberg i que s’estrena avui a dos quarts d’onze de la nit a La Sexta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Una atmosfera misteriosa impregna els 13 capítols de la primera temporada de la sèrie, que barreja elements de fantasia amb ciència-ficció. La futura maternitat de la Molly derivarà en tot un seguit de sospites dels seus superiors, que decideixen investigar l’astronauta per determinar qui (o què) l’ha deixat embarassada. Els dubtes i la pressió en l’entorn professional de l’astronauta se sumaran a la necessitat de reintegrar-se a la llar i recuperar la vida familiar, un repte que també serà complicat.

En una societat en què les màquines han evolucionat i interaccionen amb les persones, la protagonista haurà de refer els vincles amb l’Ethan, el seu fill robot de sis anys (Pierce Gagnon), i el John, el seu marit (Goran Visnjic), a qui no pot amagar l’embaràs. El nen és un prototip dissenyat pel mateix pare que imita els esquemes mentals i emocionals d’un ésser humà, cosa que fa que a vegades les persones s’oblidin que és una màquina. Tot i això, la seva naturalesa genera confusió i rebuig a certa gent, de manera que els pares hauran de trobar la fórmula perquè el fill sigui acceptat entre la població. “La Molly ho dóna tot per estimar l’Ethan perquè és molt important per al John i per a ella. Vol ser una mare i tenir una família”, explica Berry, que destaca “els matisos i la complexitat de la sèrie”. Amb l’aparició de la nova maternitat, les emocions de l’astronauta es tornen contradictòries, ja que “el nadó forma part d’ella, malgrat que no sap exactament quina criatura serà”, precisa l’actriu.

Es tracta, per tant, d’una ficció que combina un misteri extraterrestre amb un drama familiar focalitzat en les relacions entre humans, però també en els vincles que s’estableixen entre les persones i la tecnologia. La humanitat real dels robots i la seva capacitat de sentir emocions posen damunt la taula tot un seguit d’interrogants ètics als quals la Molly ha de fer front mentre l’embaràs avança i tothom està pendent d’ella. A més, Extant incorpora elements de conspiració governamental i espionatge al voltant d’un obscur magnat (Hiroyuki Sanada) i diverses companyies privades que supervisen la feina del matrimoni.

Una amenaça per a la humanitat

El joc de paraules entre Extant (existent) i extinct (extingit) dóna peu a plantejar les bases d’una ficció que deriva en la lluita per la supervivència. Precisament, alguns veuran la futura maternitat de Molly Woods com una amenaça per a la humanitat i faran tots els possibles per acabar amb el nadó, mentre d’altres provaran de quedar-se’l per experimentar amb la seva naturalesa.

Malgrat que la ficció transcorre al planeta Terra, no hi falten les escenes a l’espai que apareixen en forma de flash-backs de l’astronauta. La sèrie també aprofita l’univers futurista per mostrar tecnologies innovadores com els miralls tàctils que també serveixen de pantalla, robots que exerceixen de guies de museu i xeringues que analitzen la sang de manera immediata.

Extant és una ficció de la cadena nord-americana CBS i arriba un any després que s’estrenés als Estats Units. En el debut, la sèrie va tenir 9,5 milions d’espectadors, però va anar perdent audiència fins a situar-se al voltant dels 5,5 milions de mitjana. De fet, Extant mai va aconseguir atrapar La cúpula, la ficció anterior de Spielberg i la CBS que també va arribar a Espanya de la mà d’Antena 3. No obstant això, els resultats d’audiència no han fet enrere els responsables de la ficció, que ja tenen la segona temporada rodada i a punt per estrenar-la. Es podrà veure a partir de l’1 de juliol per la cadena nord-americana.

Agafa el relleu de ‘Refugiados’

La ficció encapçalada per Halle Berry haurà de competir amb Anclados a Telecinco, que ara per ara lidera el prime time de dilluns amb 494.000 espectadors i un 17,4% de quota de pantalla de mitjana a Catalunya. Per darrere se situa Cites, de TV3, que dilluns passat va aplegar 423.000 espectadors i un 12,9% de quota de pantalla. En canvi, la proposta d’Antena 3 per a aquesta franja, el concurs Pekín Express,presentat per Cristina Pedroche, reuneix de mitjana al voltant de 315.000 espectadors i un 13,9% de quota de pantalla.

De fet, Extant substituirà Refugiados, que no ha deixat el llistó gaire alt. Aquesta sèrie, també de ciència-ficció, va debutar a principis de maig amb 278.000 espectadors i un 10,8% de quota de pantalla, unes xifres que no va aconseguir superar al llarg dels set episodis. La ficció estava protagonitzada per Natalia Tena, que encarnava una mare de família a qui se li complica la vida quan se li apareix un home que prové del passat. Els misteris en clau de thriller de Refugiados van obtenir, de mitjana, 210.000 espectadors i un 7,4% de quota de pantalla. La ficció de La Sexta va acomiadar-se dilluns de la setmana passada amb 161.000 persones i una quota del 5,5%.

stats