Televisió
Mèdia 10/01/2013

L'empresa productora de 'Les tres bessones' entra en concurs de creditors

Cromosoma busca inversors que assumeixin els projectes audiovisuals que té en marxa

Efe
2 min
'Les tres bessones'

BarcelonaL'empresa Cromosoma, productora de la sèrie de dibuixos animats 'Les tres bessones', ha entrat en concurs de creditors voluntari, segons ha confirmat a Efe el jutjat mercantil número 7 de Barcelona. Cromosoma, que va néixer el 1988 com una petita empresa d'animació, va experimentar un creixement espectacular durant els anys noranta, especialment a partir de la producció d'aquesta sèrie basada en els personatges creats per l'escriptora i il·lustradora Roser Capdevila, i que es va emetre a Televisió de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'any passat, a més, una producció de Cromosoma, 'Arrugues', va obtenir els premis Goya al millor guió adaptat i millor pel·lícula d'animació, i en l'edició anterior també hi havia estat present a través del documental 'Bicicleta, cullera, poma', que recull la lluita de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall i la seva família contra l'Alzheimer, i que va obtenir el guardó a la millor pel·lícula documental.

Aquests èxits, però, no han impedit que Cromosoma s'hagi vist afectada per la crisi i que les seves vendes hagin començat a caure per la reducció de les inversions de les televisions i els efectes adversos de la pirateria. El mes de juny passat va morir el fundador de l'empresa, Oriol Ivern, i la seva filla, Maria Ivern, va heretar una empresa fortament endeutada, per la qual cosa va decidir presentar concurs de creditors voluntari.

El Grup Cromosoma, que inclou la filial de postproducció audiovisual i multimèdia Digital 360, ha declarat un passiu de 6 milions d'euros, segons avança avui 'La Vanguardia'. Fonts de l'empresa han confirmat a Efe que la seva intenció inicial era vendre el grup a un únic comprador que garantís la continuïtat de l'empresa, però no l'han trobat, de manera que ara estan buscant inversors que assumeixin els projectes en marxa, com la pel·lícula 'Les tres bessones' i el documental 'Bajari'. El Grup Cromosoma ja ha rebut ofertes per comprar els drets de la sèrie de televisió 'Les tres bessones', segons les fonts esmentades.

stats