Mèdia 24/03/2013

L'estil de Peng Liyuan enamora les xarxes

La primera dama xinesa va ser enaltida pels internautes del país després d'aparèixer al costat del seu marit, el president Xi Jinping, baixant de l'avió que els portava de viatge oficial a Rússia, i adoren el seu estil auster però elegant

Joan Callarissa
1 min
L'estil de Peng Liyuan enamora les xarxes

La Xina tenia ganes de glamur a la política i d'hibridar el concepte de celebrity amb el de persona pública després d'anys de primeres dames que no satisfeien les expectatives estètiques del gegant asiàtic. Una nova manera d'entendre el comunisme que va portar ahir els xinesos cibernautes a idolatrar l'estil auster però glamurós de Peng Liyuan.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sortida de la nova primera dama de l'avió que la va portar juntament amb el seu marit, el president de la república xinesa, Xi Jinping, a visitar el president rus li va servir com a trampolí per confirmar el que tot el país esperava d'una dona de 51 anys que s'ha passat la vida sobre els escenaris fent de soprano.

Peng vestia un abric fosc amb els botons quadrats i una bufanda blava a conjunt de la corbata del seu marit, que li van permetre enamorar el poble. Tot i això, va comptar amb l'ajuda d'una bossa de mà sense cap logotip aparent però que els entesos atribueixen a la marca de luxe Tod's.

Durant dècades, les dones dels presidents han estat allunyades dels focus, potser per la negativa imatge que va deixar Jiang Qing, la quarta muller de Mao Zedong i acusada de causar la Revolució Cultural. Tampoc hi deu haver ajudat Zhang Peili, l'esposa de Wen Jiabao, acusada d'haver-se enriquit monopolitzant el comerç de diamants al país.

stats