Televisió
Mèdia 02/05/2013

L'informatiu de Telemadrid compara Mas amb el nazisme i l'estalinisme

La peça denunciava la utilització d'eufemismes en política, però insinuava que només els nacionalismes català i basc ho practicaven

Ara
1 min

BarcelonaEl noticiari de Telemadrid va oferir una peça dedicada als eufemismes en el llenguatge polític, una pràctica que només van atribuir als nacionalismes català i basc. La peça arrencava amb la frase: "La propaganda estalinista ho va crear, els nazis ho van perfeccionar, i avui ens apodera i articula sense que molts en siguin conscients". Mentre sonava, apareixien consecutivament les imatges de Stalin, Hitler, tres encaputxats d'ETA i el president de la Generalitat, Artur Mas. "Ningú domina millor la imposició i la perversió del llenguatge que els 'batasunos' d'ETA i el nacionalisme basc i català. Eufemisme i terminologia pròpia sempre al servei dels seus interessos independentistes o terroristes, en el cas de la banda assassina".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El reportatge, titulat 'Mestres de la manipulació semàntica', recollia diversos testimonis que denunciaven, per exemple, la presumpta imposició de topònims en català a la resta de l'Estat. La periodista que conduïa la peça denunciava que a Catalunya es parlés de “normalització lingüística, en comptes d'imposició”, i repetia que aquesta utilització d'eufemismes era "una estratègia comuna de polítiques totalitàries. Per imposar un projecte, res millor que una bona pirueta semàntica".

stats