Festival Humor

La Llama Fest celebra la seva cinquena edició amb Carlo Padial i Ignatius Farray com a protagonistes

El Festival de Comèdia Alternativa de Barcelona celebra la seva 5a edició del 14 al 17 de març

Andreu Busquets Juliachs
3 min
El director, Carlo Padial, presenta 'Doctor Portuondo'

BarcelonaLa Llama Fest, el festival de comèdia alternativa de Barcelona, suma una nova edició, la cinquena, donant a conèixer l'humor més trencador que es fa a Catalunya. Enguany la trobada, que arrenca aquest dijous i que acabarà el diumenge 17 de març, reunirà un centenar d'artistes i acollirà l'estrena de vuit xous, a més d'oferir una cinquantena d'activitats que es distribuiran en cinc escenaris simultanis (el festival es fa a les Cotxeres de Sants i La Lleialtat Santsenca). A més, hi haurà espai per a xerrades, pòdcasts, projeccions de cinema, exposicions, open mics de stand-up, música i una fira de fanzins i autoedició. La Llama Fest, creat a l’estil dels grans esdeveniments musicals, va néixer amb la intenció de donar veu i espai a les propostes emergents de la comèdia barcelonina actual i mostrar l'excepcional moment creatiu que viu la ciutat. Kike García de la Riva i Abigail Enrech, directors artístics del festival, defensen que La Llama Fest s'ha convertit en la cita imprescindible per als humoristes i els espectacles que "no tenen cabuda als teatres comercials, a la televisió i a la ràdio, o que proposen formes de fer comèdia més sofisticades, més rares, més avantguardistes o literàries".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En aquesta nova edició del festival, tota la programació tindrà un marcat esperit lúdic i es farà èmfasi en la hibridació de gèneres. Entre els artistes que passaran pels escenaris de La Llama Fest hi figuren Irene Minovas, Vanessa Lokiu, Miguel Campos Galán o Ignatius Farray, un dels principals humoristes espanyols quan ens referim a comèdia alternativa. Una altra de les actuacions destacades del festival és el Show and tell, un espectacle exclusiu del guionista i director Álvaro Carmona que, segons els organitzadors, "no és un monòleg ni una conferència".

D'altres formats destacats que tindran presència al festival són LiteraturiumMedia offline de Carlo Padial, una versió en directe del pòdcast que l'humorista sol gravar als magatzems de Bracafé i que comptarà amb Magí Garcia com a convidat; el pòdcast Morros de nutria, amb David Martos, i un butlletí del diari satíric El Mundo Today per commemorar els 15 anys de trajectòria d'aquest referent humorístic. També hi haurà actuacions de Xavi Daura, Yunez Chaib, Raquel Hervás, Ignasi Taltavull, Iggy Rubín o Carmen Romero. Durant els quatre dies que dura el festival també s'oferiran activitats obertes a tothom, com la xerrada de Judit Martín i Las Glorias Cabareteras sobre l'humor als locals underground, o les presentacions de llibres de Miguel Noguera i Jonathan Millán o Marc Sarrats. 

Premis de comèdia

El festival també acollirà l'entrega dels premis La Llama de comèdia, que reconeixen els i les millors professionals de l’humor i els millors projectes de comèdia. Després de la desaparició del premi Gat Perich, que va tenir una última edició l’any 2018, els premis de La Llama són els únics guardons dedicats a l'art de fer riure. Un jurat format per humoristes, guionistes i gestors culturals escollirà els guanyadors de sis categories que volen posar en relleu la riquesa i diversitat d'un conjunt de creadors artístics catalans que utilitzen l'humor integrant-lo al seu llenguatge propi, expandeixen els límits del gènere i col·laboren a prestigiar-lo. En l'edició del 2023 van ser premiats artistes com Meryem El Mehdati (literatura), Sergi Pàmies (premi honorífic), Marc Torices (il·lustració), el pòdcast El nou paradigma de Judit Martín i Natza Farré, i Magí Garcia Modgi (premi a la iniciativa comèdia).

stats