03/07/2020

Loquillo, la classe mitjana, les fortunes i ‘La Razón’

2 min
portada razon 03/07/20

BarcelonaEl diari La Razón es marcava un ¿dónde está la bolita? de manual. D’una banda, entrevistava Loquillo i li treien el titular "No s’ha d’oblidar que hi ha gent passant gana". (Pobre: el dia que algú a Madrid li tituli una entrevista amb algun aspecte musical –en comptes de polític– li agafarà un sobrecor. A El Mundo també l’entrevisten: "Vivim en una orgia de victimisme", titulen. No comment.) Bé, allà tenim el diari, doncs, fent-se seu el missatge intrínsecament crític amb el govern central i reclamant que algú faci alguna cosa per als més desfavorits.

Molt noble, sí, però les contradiccions comencen ben aviat. El principal titular de portada és: "Sánchez apujarà els impostos i marcarà les empreses". En el subtítol detalla que "apunta a les grans corporacions". No cal ser un geni per intuir quin deu ser el parer del diari de Planeta sobre l’augment de la pressió fiscal a les multinacionals. Però és que resulta que el diari, també en primera pàgina, destaca un article d’opinió titulat: "Cop de destral a la classe mitjana, vostè paga". En el text, es diu en to crític que seran les petites i mitjanes empreses les que hauran de suportar el pes de la recuperació. Sánchez "posarà més esculls a les famílies i a les empreses", assegura en un dels passatges. Però si vas en contra de les empreses i les famílies, ¿qui et queda per anar-hi a favor? ¿Els lepidòpters?

Resumint: hi ha gent que passa gana, però no ho ha de solucionar ni la classe mitjana, ni les pimes, ni les grans corporacions, ni les famílies. Quina és la solució? ¿El mannà europeu a fons perdut? Quan La Razón fa de triler econòmic, aixequis el gobelet que aixequis, sempre hi apareix el mateix: un senyor enfadat dient que les esquerres en tenen la culpa. De què? Del que sigui.

stats