06/09/2023

Losantos titlla de "terrorista" el pare d'Aitana Bonmatí

2 min
La guanyadora de la Jugadora de l'Any de la UEFA 2022/23,  Aitana Bonmati

BarcelonaTothom sap que Federico Jiménez Losantos té una llengua viperina i, des de la més absoluta distància ideològica i emocional, de vegades resulta fins i tot còmic. Però al final no deixa de ser el que és: una persona amb al·lèrgia a Catalunya, un reaccionari i un masclista. Tot aquest còctel el va fer servir dilluns per carregar contra la millor jugadora de futbol del Mundial d'Austràlia i de les competicions que organitza la UEFA, la blaugrana Aitana Bonmatí i Conca. Per què? Doncs perquè Bonmatí està orgullosa dels valors que li han transmès els seus pares, als quals qualifica de "lluitadors". I què és el que molesta tant a Losantos? Doncs que el pare de la jugadora, el valencià Vicent Conca, va ser un dels detinguts en la ràtzia contra l'independentisme català del 1992 que va ordenar el jutge Baltasar Garzón. Vicent Conca i Ferrús, que llavors era militant de l'MDT, va denunciar haver patit tortures, uns fets pels quals el Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat l'estat espanyol unes quantes vegades.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Doncs bé, segons Losantos això converteix el pare d'Aitana Bonmatí en un "terrorista" i a ella en una "nena" o "noia" que vol donar lliçons d'abús de poder. La intervenció sencera del personatge no pot ser més vomitiva.

Losantos va ser víctima d'un atemptat de Terra Lliure el 1981, quan li van disparar un tret a la cama. Això el va convertir en un heroi a ulls dels sectors més ultres del país i des de llavors ha exercit de guru de la dreta a Espanya i s'ha dedicat i es dedica a insultar cada dia impunement a tort i a dret, a enverinar la convivència i a dividir Espanya entre bons i dolents. Això sí, sempre ha tingut un protector, fos Aznar o la jerarquia eclesiàstica. I avui qui el protegeix és Isabel Díaz-Ayuso.

stats