TELEVISIÓ
Mèdia 07/07/2017

El Mag Lari busca hereus a La 1

‘Pura magia’ vol trobar el millor il·lusionista d’Espanya a partir del dimarts 11 de juliol

Alejandra Palés
3 min
El Mag Lari busca hereus a La 1

BarcelonaA mig camí entre el reality i el talent, La 1 estrena el dimarts 11 de juliol 'Pura magia', el debut del Mag Lari com a presentador i director d’un format televisiu. El nou programa vol trobar el mag més complet d’Espanya, amb versalitat i una presència impactant a l’escenari, segons van explicar ahir els responsables de l’espai durant la presentació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En aquest concurs, 13 participants -escollits a través d’un càsting al qual es van presentar 500 candidats- competiran entre si per aconseguir convertir-se en el millor il·lusionista de l’Estat. Tots són professionals de la màgia que volen demostrar el seu talent i, de passada, ampliar les seves habilitats. “El nivell ha sigut molt més alt del que ens esperàvem però hem buscat perfils diferents perquè crèiem que era interessant per a l’espectador veure una gran varietat de mags”, va assegurar el Mag Lari sobre el procés de selecció dels concursants. De tots els candidats, només dos són dones, un reflex de les dificultats del sector femení per tenir visibilitat en l’àmbit de la màgia.

El punt culminant del programa serà la designació del guanyador, que no només s’endurà el reconeixement moral sinó que també obtindrà un premi consistent en un viatge a Los Angeles i Las Vegas per assistir als millors xous d’il·lusionisme del món.

'Pura magia' és “una aposta important de la cadena per trobar nous talents”, segons va explicar la directora d’entreteniment de RTVE, Toñi Prieto. L’espai, que es defineix com un format per a tota la família, és una producció de la corporació espanyola en col·laboració amb Joue Consultants -la productora de Javier Cárdenas- i Camiral Solucions Barcelona.

Formació i espectacle

Durant el programa, els espectadors podran veure el pas dels concursants per l’acadèmia de màgia que dirigeix el Mag Lari. Allà els aspirants rebran formació i perfeccionaran les seves tècniques gràcies a un claustre de professors format per Luis Pardo, considerat un dels millors mentalistes del país; Miguel Ángel Gea, amb qui treballaran aspectes relacionats amb la màgia de prop; la Maga Inés, que els ajudarà amb efectes d’il·lusionime, i el coreògraf Javier Castillo Poty, que serà l’encarregat de donar pautes per a la posada en escena. Cada setmana un conclave format pels professors assignaran a cada concursant un número que hauran de practicar i mostrar a la gala. A diferència del que passa en altres talents TVE, els concursants no conviuran sobre el mateix sostre.

Cada gala serà temàtica i estarà dedicada a una especialitat màgica. A la gala els concursants hauran de presentar als membres del jurat, i a les 250 persones del públic, el número que hauran preparat durant la setmana a l’escola de màgia. El jurat professional estarà format per tres dels professors -la Maga Inés, Poty i Miguel Ángel Gea- i el mentalista Anthony Blake, que actuarà com a ull crític, ja que serà l’únic que no tindrà una relació directa amb els concursants. Ells seran els encarregats d’escollir els tres nominats i la resta de concursants n’hauran de salvar dos. A l’últim programa hi arribaran només quatre aspirants, entre els quals hi haurà el guanyador. “Ningú millor que un mag per jutjar si un il·lusionista és bo o no. A la gent li pot agradar una actuació, però el mag pot detectar si l’altre ha fallat o no”, explica el Mag Lari sobre per què han potenciat la figura de l’expert en el jurat.

Una de les proves fonamentals del programa serà el repte a l’exterior, en què els dos salvats de la nominació, com a penalització, hauran d’acomplir el desafiament proposat pel director de l’escola de màgia, el Mag Lari. Els reptes van des de fer números de màgia en un semàfor fins a submergir-se a l’aigua, encadenats i dins d’una gàbia de la qual han d’escapar.

Durant la presentació el Mag Lari va avançar que el programa, del qual de moment s’han rodat tres entregues, comptarà amb convidats especials que oferiran classes magistrals, tot i que no va voler revelar cap nom.

El programa farà incidència en com els mags traslladen a l’escenari els seus números per fer-los atractius per al públic i per al mitjà televisiu. En aquest sentit, la proposta del Mag Lari vol demostrar que la màgia pot funcionar en la petita pantalla, contràriament al que solen creure alguns experts, tal com va explicar Anthony Blake.

stats