Mèdia 06/05/2014

La Marató de TV3 frega els 12 milions d'euros i aconsegueix el seu segon millor resultat de la història

Després del tancament del període de donacions, el passat 31 de març, la recaptació definitiva supera en 2 milions la xifra del desembre

Ara
1 min

Barcelona11.848.986: aquesta és la xifra definitiva de la Marató 2013 dedicada a les malalties neurodegeneratives, la segona més alta des de la creació d'aquesta iniciativa solidària -la primera va ser l'any passat, que va reunir més de 12 milions d'euros contra el càncer-. A la xifra publicada al desembre s'hi han sumat les donacions fetes fins la data límit del 31 de març, que han augmentat en 2 milions la inicial. Després de la celebració de la Marató de TV3 es procedeix a la comprovació de les donacions que la gent ha promès per via telefònica, un cop localitzats els pagaments es publica la recaptació final.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat de la Fundació La Marató aquesta edició ha destacat, al marge del resultat obtingut, per l'alt grau d'implicació ciutadana: més d'un milió de persones han participat a les 2.184 activitats organitzades per col·lectius i associacions, i 2.400 voluntaris van mobilitzar-se el dia del programa per atendre trucades telefòniques. El següent pas serà valorar els 187 projectes de recerca científica que s'han presentat a la convocatòria d'ajudes per distribuir els diners obtinguts. Aquesta avaluació la coordinarà l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, i els resultats d'aquest concurs es faran públics el novembre que ve. Està previst que els projectes es realitzin entre el 2015 i el 2018 abans del simposi que analitzi les seves investigacions l'any 2019. En total, des de la seva primera edició l'any 1992, la Marató ha recaptat gairebé 131 milions d'euros.

stats