Mèdia 14/11/2013

El disc de 'La Marató' de TV3 es posarà a la venda el diumenge 1 de desembre

Hi participen 32 artistes i els diners que es recaptin es destinaran a la investigació de les malalties neurodegeneratives

Acn
2 min
Llibre de 'La Marató' 2013 / TV3

Sant Joan DespíEl disc de 'La Marató', que arriba enguany 22a edició, es vendrà el diumenge 1 de desembre conjuntament amb tretze diaris. El disc compta amb la participació de 32 artistes, que interpreten divuit cançons, i porta per títol 'La solidaritat no degenera'. El llibre, amb el mateix títol, té relats de 16 autors i es distribuirà en llibreries catalanes. El director de TV3, Eugeni Sallent, ha detallat durant la presentació del llibre i el disc, que s'ha fet aquest dijous, que en les vuit edicions anteriors "s'han venut més d'un milió de còpies" que han suposat una aportació neta de 4 milions d'euros a les diferents causes que s'han tractat. En aquesta edició, 'La Marató' de TV3 tractarà sobre les malalties neurodegeneratives. El disc, que se n'han fet 215.000 exemplars, només es podrà trobar aquell dia mentre que el llibre, del qual se n'han editat 11.000 còpies, es pot trobar a les llibreries i també a la botiga de TV3.

Sallent ha explicat que cada any s'intenta que hi participin músics i autors diferents. "L'aportació de tots aquests artistes és per nosaltres molt i molt important", ha dit. També ha explicat que els continguts d'aquests volums proveeix de contingut el programa que es farà durant el diumenge 15 de desembre.

El disc més venut en un sol dia

El disc de 'La Marató' de TV3 es vendrà només el diumenge 1 de desembre conjuntament amb 13 diaris i publicacions catalanes. Es tracta de l'any que més mitjans hi participen. L'edició ha estat dirigida per Àngel Lacalle, i inclou una proposta musical "que adapta al català temes molt coneguts sobre el drama, el dolor, però també parla de l'esperança i la lluita", en paraules seves. Lacalle ha detallat que el disc està fet amb els equips de TV3 i Catalunya Ràdio i que entre les cançons que s'hi troben hi ha un tema flamenc cantat conjuntament entre Lluís Llach i Estrella Morente, una elecció del propi Llach. El Dúo Dinàmico són els oncles d'un CD que compta amb cançons en català de Pablo Alborán i Santiago Auserón. La gravació del mateix s'ha fet a Burg, al Pallars Sobirà. Un dels artistes que ha assistit a la presentació ha estat el mateix Auserón, que ha desitjat que 'La Marató' recapti "un dineral" que pugui servir "per pal·liar la lluita dels malalts". En les dues anteriors edicions es va convertir en el disc més venut mundialment en un sol dia.

Un llibre solidari

El llibre de 'La Marató' vol respirar "esperança i optimisme, malgrat la temàtica". Així ho ha dit l'editor del llibre, Enric Viladot, de Viena Edicions. El sisè volum té una majoria d'aportacions inèdites d'autors d'arreu del territori de parla catalana. Per Viladot "el nivell literari és elevat". En total hi participen setze autors, entre escriptors, poetes i il·lustradors amb una reconeguda trajectòria. Un d'aquests autors i preescriptor del llibre és Albert Solé, autor del documental 'Bucarest, la memòria perduda'. Solé, que va patir l'alzheimer del seu pare, el polític Jordi Solé Tura, ha expressat que cal "cuidar el cuidador" quan s'acaba la malaltia. Des d'una perspectiva pròpia ha remarcat que "darrera de cada persona afectada hi ha una expriència de vida molt complexa".

stats