Nova temporada

Marc Giró presentarà un 'late night' a RTVE Catalunya

Andreu Buenafuente tornarà a la tele amb el nou programa 'La casa dels còmics'

3 min
Silvia Abril, Marc Giró, Andreu Buenafuente i Marta Càceres

BarcelonaTelevisió Espanyola ha fitxat el periodista Marc Giró per a la temporada vinent. El col·laborador de l'ARA i presentador del Vostè primer de RAC1 conduirà un late night setmanal que comptarà amb una banda musical i actuacions en directe. "Serà un late night clàssic, en principi. I que Déu ens acompanyi", ha avançat Giró en la presentació de la temporada de RTVE Catalunya. Segons la cadena, serà un programa divertit i esbojarrat amb col·laboradors i un públic molt participatiu. Giró entrevistarà un personatge públic català a cada programa, que tindrà una durada de 55 minuts. El nou espai s'estrenarà al novembre.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Una altra de les novetats de la temporada és el retorn d'Andreu Buenafuente a la televisió després d'acomiadar-se de Late motiv, el programa que presentava a Movistar+. Buenafuente encapçalarà La casa dels còmics, que retrà un homenatge a humoristes de referència a través de familiars i amics. "Hi haurà una taula amb convidats i vídeos. Mai a la vida he fet un programa amb un destí tan natural com aquest. Televisió Espanyola és perfecta a causa del seu arxiu", ha explicat Buenafuente. La casa dels còmics tindrà cinc episodis i s'emetrà des del 19 de setembre, setmanalment, a la franja del segon prime time de la nit.

Els caps de setmana també tindran espais nous a la cadena. María Gómez conduirà Va de verd, un espai sobre jardineria. "Volem ser el programa de plantes del segle XXI. Parlarem de flors, jardineria, horts urbans, compostatge, reciclatge, medi ambient... Però també de psicologia i de com ens ajuden les plantes a la nostra vida", subratlla Gómez. Va de verd estarà gravat tot a l'exterior i tindrà episodis de mitja hora de durada. S'emetrà els diumenges a les dues del migdia. Mitja hora abans, a dos quarts de dues, també ocuparà la graella un programa nou, Fet a mà. Conduït per Juan Avellaneda, serà un espai sobre la cultura artesanal a Catalunya que buscarà històries en primera persona. "Hem descobert que hi ha gent de totes les edats que es dedica a l'artesania i li va bé. Tenen històries emocionants, nosaltres volem explicar-les", diu Avellaneda.

Gemma Nierga i Tània Sàrrias renoven

A banda d'aquestes novetats, Televisió Espanyola manté a la graella els principals espais diaris que van marcar la temporada passada. Els matins estaran encapçalats pel Cafè d'idees de Gemma Nierga, que buscarà "marcar l'agenda del dia" a través d'entrevistes, diu la presentadora. Els continguts informatius seran el nucli d'aquest espai, que també tindrà col·laboradors com Queco Novell, Víctor Amela i Pep Prieto per "donar-hi una pinzellada més cultural i social", ha afegit Nierga.

Les tardes de TVE Catalunya s'ompliran de cultura amb el Punts de vista, un espai que aquest any enfilarà la segona temporada. El programa presentat per Tània Sàrrias endarrereix l'hora d'emissió i aquest curs començarà cada dia a les set del vespre. "Volem mantenir-nos com un referent de la cultura, cuidar-la i fer-la créixer. Farem dues entrevistes i dues actuacions cada dia i molts reportatges", ha avançat.

Foto de família dels presentadors de RTVE

Entre els programes que repetiran a TVE també hi ha La recepta perduda, de Sílvia Abril, que es va estrenar l'any passat i s'ha convertit en un dels espais més vistos a través d'internet, segons la cadena. Aquesta temporada, Abril viatjarà fins a indrets com Tossa de Mar, Alcarràs i Altafulla per recuperar receptes tradicionals i evitar que es perdin en l'oblit. "Aquest cop ens disfressem d’estiu, hem rodat amb onades de calor terribles –explica Abril–. És un programa de gastronomia, però també de cultura i d'antropologia, perquè ens porta fins a persones anònimes amb històries meravelloses". La recepta perduda s'emetrà a La 1 en horari de late night i tindrà una reemissió els diumenges a dos quarts de dues del migdia a La 2.

'El sostre groc', una de les grans apostes

La programació també inclourà, com és habitual, diversos documentals arrelats a Catalunya. Les tres grans apostes d'aquest curs són El sostre groc, Tarradellas, govern d'unitat i un documental sobre Antoni Vila Casas. El primer és un documental dirigit per Isabel Coixet sobre els abusos sexuals a l'Aula de Teatre de Lleida; el film va néixer arran d'un reportatge d'investigació de l'ARA i s'estrena el 22 de setembre al Festival de Cinema de Sant Sebastià. Tarradellas, govern d'unitat és un documental històric i testimonial sobre la formació del primer govern d'unitat de la Generalitat recuperada el 23 d'octubre de 1977. El tercer documental programat explicarà qui és Antoni Vila Casas, promotor cultural i col·leccionista d'art contemporani que ha aconseguit reunir més de 4.000 peces que ara s'exhibeixen en quatre edificis singulars.

Pel que fa als informatius de RTVE Catalunya, hi haurà alguns canvis davant de la càmera. Aina Galduf conduirà L'informatiu migdia i Laura Mesa es posarà al capdavant de L'informatiu cap de setmana juntament amb Albert Font, que s'encarregarà de la informació esportiva.

stats