Mèdia 15/12/2013

Màrius Serra: "Amb el meu fill mai no vam tenir un diagnòstic de la seva malaltia"

Ernest Maragall explica que el seu germà "està bé, retorna vida contínuament"

Ara
2 min
UN GRAN 'VERBÍVOR' 
 Serra ha publicat més de 8.000 mots encreuats, 3.000 articles i catorze llibres de narrativa. L'any 2006 va guanyar el Premi Ramon Llull.

BarcelonaL'escriptor Màrius Serra ha explicat avui a Catalunya Ràdio que possiblement dimarts tindrà més detalls sobre la malaltia que, l'estiu del 2009, va provocar la mort del seu fill, el Lluís –o Llullu–, que tenia nou anys. "Amb el meu fill mai no vam tenir un diagnòstic", ha explicat Serra. El Lluís tenia una paràlisi cerebral, però els metges no van ser capaços de precisar-ne més les causes. Ara, els avenços en recerca han permès aproximar-se una mica més a la resposta.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Això, diu Serra, compleix un dels desitjos que tenia la família: "Si amb ell no hi som a tempos, com a mínim que la ciència pugui fer que els altres Llullus superin els problemes neurològics".

En canvi, Albert Solé, fill de Jordi Solé Tura –autor del documental 'Bucarest, la memòria perduda', que reconstruïa la vida del polític i parlava de l'Alzheimer que va patir al final de la seva vida–, explica que el seu pare "mai va saber la malaltia que patia", perquè la família va preferir no dir-li. "Vam interpretar que no estava preparat per saber-ho. Si li deixàvem anar la paraula Alzheimer era capaç d'ensorrar-se. Això el va mantenir viu", ha explicat Solé.

Per la seva banda, Ernest Maragall, germà de Pasqual Maragall –també malalt d'Alzheimer–, ha explicat que l'expresident de la Generalitat "està bé, està viu, retorna vida contínuament", i que això "segueix sent un regal". "Tota la vida ha estat responent a estímuls del seu entorn, i això no ho ha perdut", ha afegit.

També ha participat al programa Montserrant Sans, la vídua de Miquel Martí i Pol, que ha recordat que quan es van casar ja feia anys que el poeta patia esclerosi múltiple, però que tot i així van poder fer nombrosos viatges. També ha explicat que Martí i Pol va col·laborar en diverses edicions de 'La Marató'.

stats