Mèdia 10/07/2016

Les mates són divertides: avui, un ARA especial

Un diari amb reportatges sobre el canvis en la seva didàctica, anècdotes famoses, les sortides professionals i tot un seguit d'exercicis per practicar

Ara
1 min
Les mates són divertides: avui, un ARA especial

Barcelona"Mai és tard per tenir una experiència matemàtica feliç". Aquest és el crit de guerra de les associacions de matemàtics, un col·lectiu molt actiu que en els últims 20 anys ha fet passes de gegant per millorar la manera com s'ensenya una matèria que tradicionalment és considerada una assignatura os.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per divertir-te amb les mates, fes aquests problemes: posa't a prova

Sense matemàtiques, però, no hi hauria ni Google ni el GPS ni, per descomptat, la major part de la tecnologia en què ens movem.

A més de ser una de les ciències més creatives que es poden trobar, és una sortida professional indiscutible. Només un 8,20% dels llicenciats en matemàtiques estan a l'atur enfront del 21% de la mitjana.

Aquest diumenge comença a Barcelona el Congrés Català d'Educació Matemàtica i a l'ARA ens hi sumen amb un diari 'matemàtic' en què trobareu un ampli dossier centrat bàsicament en els canvis en la didàctica de les matemàtiques, que es completa amb una entrevista d'Antoni Bassas a Marta Sanz-Solé, gran experta i actualment professora de matemàtiques a la UB, i, el més interessant, tot un seguit de problemes de diversos nivells de les proves Cangur per fer un autotest de les competències de cadascú. Naturalment, amb les solucions a les últimes pàgines.

stats