Mèdia 23/05/2016

Mediaset amaga les estelades durant la final de Copa

Polèmica per la transmissió televisiva de la final

Ara
2 min
Aficionats del Barça amb l'estelada durant la final de la Copa del REi

BarcelonaLa presència d'estelades a l'estadi Vicente Calderón va generar una forta polèmica durant els dies previs a la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla, i en segueix provocant un cop disputat el partit. Finalment, les banderes independentistes van poder entrar a l'estadi per decisió judicial, però els que van seguir el partit per televisió pràcticament no en van poder veure cap, ja que les càmeres de Mediaset les van esquivar pràcticament tota l'estona. El partit es va poder veure tant per TV3 com per Telecinco, però la realització era responsabilitat exclusiva de la cadena espanyola.

El moment més simptomàtic d'aquesta invisibilització de les estelades va tenir lloc mentre sonava l'himne espanyol. Els micròfons d'ambient van recollir una sonora xiulada de part del públic present a l'estadi, però totes les banderes que es van veure van ser espanyoles, corresponents a la zona de la graderia ocupada pels seguidors del Sevilla. Els aficionats blaugranes, molts d'ells equipats amb estelades, van quedar completament amagats durant els 50 segons que va durar la interpretació de l'himne.

Tampoc es van veure estelades durant la celebració dels gols del Barça, en què va cridar l'atenció el fet que només es van mostrar plans molt tancats de la celebració dels seguidors culers, suposadament per evitar que apareguessin banderes a la pantalla. En canvi, un cop acabat el matx –moment en què TV3 ja va poder fer la seva pròpia realització– sí que es van oferir diverses imatges del públic en què apareixien nombroses estelades.

Aquests esforços de la realització de Mediaset per evitar mostrar les estelades presents a la graderia no van passar desapercebuts als espectadors, que van manifestar la seva sorpresa a través de Twitter.

stats