Mèdia 04/05/2021

Mediaset, Vivendi i Fininvest posen fi a la seva guerra interna

Els grups han signat un acord a través del qual es comprometen a aturar la batalla judicial

A.P.
1 min
La torre de Mediaset

El grup de comunicació Mediaset i el financer Fininvest, tots dos vinculats a la família Berlusconi, han firmat la pau amb el grup de mitjans francès Vivendi, accionista de la companyia italiana, a través d'un acord global en què es comprometen a posar fi a les seves disputes legals. Segons el comunicat conjunt, Vivendi –que l'any 2016 va llançar una campanya hostil d’adquisició d’accions de Mediaset que va desembocar en un conflicte judicial– es compromet a donar suport a l'expansió internacional del grup de comunicació i a aprovar el trasllat de la seu als Països Baixos.

La firma de la pau entre els grups es produeix poques setmanes després que un tribunal de Milà desestimés una sol·licitud de danys per valor de 3.000 milions d'euros de Mediaset contra Vivendi. La demanda va ser interposada després que Vivendi descartés un acord per comprar el negoci de televisió de pagament de Mediaset i que, posteriorment, es quedés una participació del 29%, considerada il·legítima per part de la cadena. El tribunal va ordenar a Vivendi pagar només 1,7 milions d'euros.

A través de l'acord, Vivendi s'ha compromès a vendre en borsa, durant un període de cinc anys, el 19,19% de la participació a Mediaset que manté a través de Simon Fiduciaria, i Fininvest tindrà opció de compra dels romanents sense vendre. Segons indiquen les companyies en el comunicat, Fininvest es quedarà el 5% del capital social de Mediaset, en poder directe de Vivendi, a 2,7 euros per acció, i la companyia de mitjans francesa seguirà sent accionista de Mediaset amb la seva participació residual del 4,61% (i serà lliure de retenir o vendre aquesta participació en qualsevol moment i a qualsevol preu).

stats