Mèdia 03/09/2020

La justícia europea falla contra la llei italiana que va impedir a Vivendi comprar el 28% de Mediaset Italia

Creu que la lesgislació italiana va contra la normativa comunitària

Ara
1 min
Mediaset Italia aprova una fusió amb la filial espanyola

BarcelonaEl Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha sentenciat aquest dijous que la legislació italiana que impedeix al grup audiovidual francès Vivendi comprar el 28% del capital del grup italià Mediaset és contrària al dret europeu. Per als jutges de la Unió, la normativa "constitueix un obstacle prohibit a la llibertat d'establiment, ja que no permet assolir l'objectiu de protecció del pluralisme informatiu".

La decisió de la cort, amb seu a Luxemburg, es refereix al litigi originat el 2016 quan l’empresa francesa Vivendi, matriu d’un grup que opera als sectors dels mitjans de comunicació i de la creació i la distribució de continguts audiovisuals, va llançar una campanya hostil d’adquisició d’accions de Mediaset, firma italiana del mateix sector controlada pel grup Fininvest. Amb l’operació, Vivendi va arribar a adquirir el 28,8% del capital social de Mediaset, equivalent al 29,94% dels seus drets de vot.

L'autoritat italiana va declarar el 2017 que Vivendi havia infringit la normativa nacional a l’adquirir les citades participacions de Mediaset i va ordenar posar fi a la "infracció". La decisió, però, va ser recorreguda davant un tribunal italià que, al seu torn, es va dirigir a la justícia europea per aclarir el cas. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea conclou en la seva sentència que la normativa comunitària s'oposa a qualsevol mesura nacional que pugui obstaculitzar o fer menys atractiu l’exercici de la llibertat d’establiment a la UE, com passa amb la normativa italiana.

stats