Mèdia 06/04/2018

Els millors articles del ‘Criatures’, amb l’ARA

El diari ofereix el llibre 'Educant les criatures', que recull 81 textos extrets del suplement

Ara
2 min
Els millors articles del ‘Criatures’, amb l’ARA

Barcelona"Plantejar-se tenir un fill és tota una aventura, física i emocional. Passar un embaràs és una muntanya russa. Afrontar les primeres etapes de la maternitat i la paternitat, un repte dels que imposen. Acompanyar els fills en el seu camí cap a l’etapa adulta és un recorregut que, en ocasions, fa vertigen". Així comença el pròleg d’'Educant les criatures', un llibre que té com a objectiu fonamental donar un cop de mà a totes les persones que, malgrat aquestes dificultats, decideixen llançar-se a l’aventura de tenir fills i educar-los. L’obra, publicada per l’Editorial Base, és un recull de 81 articles que han sigut publicats, des de l’any 2010 fins ara, al 'Criatures', el suplement de l’ARA dedicat a la infància i a l’educació i que es publica en paper cada dissabte des del naixement del diari. 'Educant les criatures' es podrà aconseguir els dies 14 i 15 d'abril juntament amb l’ARA, per un preu de 16,90 euros.

El llibre, editat per la coordinadora del suplement, Aure Farran, està estructurat a partir de sis blocs temàtics que ressegueixen tot el procés de criança dels fills. La primera part, titulada 'Embaràs, part i alletament', dona orientacions per als nou mesos previs al naixement i la fase més inicial de la vida del nadó. El capítol 'En família' es fixa en la relació dels infants amb els pares, avis, germans i amics. El tercer bloc ofereix consells bàsics sobre salut, i el quart es dedica a parlar de les noves estructures familiars i de com cal parlar d’aquestes situacions amb els fills. Tot seguit, el llibre s’endinsa en l’etapa de l'adolescència per, finalment, en el sisè capítol, centrar-se en les noves tecnologies i reflexionar sobre com s’hi haurien de relacionar els infants i els adolescents.

El recull inclou articles de setze periodistes que escriuen habitualment al 'Criatures' i que, com destaca Farran en el pròleg, a través dels seus textos "han contribuït a afermar" el "tarannà proper i didàctic" que caracteritza aquest suplement, que "té l'aspiració de ser referent per a la comunitat educativa". Els textos seleccionats tenen la voluntat de ser pràctics i de respondre les principals preguntes que es fan molts pares en les diferents etapes de la vida dels seus fills, i de donar-los consells i pautes d'actuació concretes que els puguin servir a l'hora d'afrontar les situacions més o menys complexes que es puguin trobar a l'hora de relacionar-se amb ells. Tot i així, el pròleg del llibre deixar clar que l'obra no pretén "pontificar en res", sinó simplement acostar als pares, mestres i educadors el bagatge d'"experts en la matèria" per contribuir a "clarificar idees" i convertir-lo en "una eina que ajudi a afrontar amb més coneixement les situacions que es deriven del fet d'educar".

L'impulsor del 'Criatures' va ser el director fundador de l'ARA, Carles Capdevila, que "va fer de l'educació de les criatures un dels puntals de la seva carrera com a periodista i comunicador", com destaca Aure Farran. Seguint la seva filosofia vital, la voluntat del suplement és "parlar en positiu de la tasca educadora" i "ajudar a créixer la canalla des de la seguretat, l'alegria, el bon humor i l'empatia".

stats