Mèdia 18/09/2019

'Minories que fan una majoria', l'eslògan de La Marató del 2019

El programa solidari vol convertir la gravació del seu espot en un gran acte participatiu

Albert Castellví
2 min
'Minories que fan una majoria', l'eslògan de 'La Marató' del 2019

BarcelonaLa Marató de TV3 ha presentat aquest dimecres la campanya de sensibilització per a l'edició d'aquest any, que se celebrarà el 15 de desembre i es fixarà en les malalties minoritàries. L'eslògan escollit és 'Minories que fan una majoria', en referència al fet que cadascuna d'aquestes patologies afecta un nombre molt reduït de persones (5 de cada 10.000, com a màxim), però que en conjunt hi ha molta gent que les pateix: unes 400.000 persones a Catalunya, 3 milions a Espanya i 30 milions a tot Europa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La imatge que acompanya aquest lema és la de la pinya d'un castell. Aquest element també serà el protagonista de l'espot de La Marató, que TV3 i Ogilvy (l'agència de publicitat que ha dissenyat la campanya) pretenen convertir en "un gran esdeveniment participatiu". L'anunci es rodarà el diumenge 27 d'octubre i estarà obert a tothom que hi vulgui participar. Aviat s'activarà a la web de TV3 un formulari per registrar-s'hi. L'objectiu, diu la cadena, "és aplegar milers de persones per construir una gran pinya humana".

Durant la presentació de la campanya s'ha estrenat també el vídeo divulgatiu de La Marató, que durant els pròxims mesos podran veure uns 240.000 joves gràcies a les 5.000 xerrades informatives que es preveu organitzar en instituts catalans. El vídeo, que compta amb la participació del cantant Miki Núñez (que va representar Espanya al Festival d'Eurovisió d'enguany), pretén donar a conèixer les malalties minoritàries i els seus efectes sobre les persones que les pateixen.

D'altra banda, en l'acte d'aquest dimecres s'ha anunciat una novetat rellevant d'aquesta edició de La Marató, que canvia de número de telèfon: en aquesta ocasió, per fer els donatius caldrà trucar al 900 21 50 50. Tal com ja s'havia anunciat, el programa el presentarà Quim Masferrer, que al llarg del dia visitarà diferents punts de Catalunya: les instal·lacions esportives d'Olot, el Teatre Ateneu de Tàrrega, el Teatre Fortuny de Reus i el Casino L'Aliança del Poblenou.

stats