COMIAT
Mèdia 08/10/2019

La ‘Modern family’ es queda antiga

Arriba la temporada final d’una sèrie que ha perdut el gruix de l’audiència

i
àlex Gutiérrez
2 min
La ‘Modern family’ es queda antiga

BarcelonaFox Espanya i Neox estrenen aquesta nit (22.00 h i 22.30 h, respectivament) l’onzena temporada de Modern family. Es tracta d’un debut amb regust amarg, ja que aquests episodis marcaran el final per a una sèrie que va arrencar de manera fulgurant per la frescor de les relacions familiars que relatava, però que els últims anys ha perdut pistonada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A manca de confirmar quants episodis tindrà la temporada -els productors asseguren que serà entre 18 i 22- la nova entrega mostra com la Haley comença a conviure amb els seus bessons, mentre viu encara amb els pares i la seva parella Dylan. Mentrestant, l’Alex està de recerca pel pol Sud.

El refredament de públic i crítica

La primera temporada de Modern family, estrenada el 2009, va ser vista als Estats Units per 9,49 milions d’espectadors, que van arribar a ser 12,93 milions a la tercera. Els nivells d’audiència es van mantenir per sobre dels 11 milions fins al 2014. A partir d’aleshores, el declivi va ser imparable, fins als 6,40 milions de l’última temporada. I el debut del capítol que s’emet avui a Espanya -i que es va poder veure fa quinze dies als Estats Units- es va haver de conformar amb 4,09 milions de seguidors.

La decadència de la sèrie es pot observar també donant un cop d’ull al seu palmarès de premis. Modern family va aconseguir la fita de ser coronada als Emmy com a millor comèdia durant cinc anys consecutius: els de les cinc primeres temporades. Els tres anys posteriors, va rebre la nominació per a aquesta categoria, però es va quedar sense premi. I els últims dos anys ni tan sols s’ha pogut guanyar un lloc al costat de les finalistes.

Altres sèries que marxaran enguany per la porta petita

No tots els adeus són un esdeveniment com enguany ha passat amb Joc de trons, Big Bang o Veep. Altres sèries que prometien molt estan dient adeu amb un seguiment molt més modest.

Mr. Robot

Diumenge es va estrenar la temporada final -la quarta- que, més enllà de catapultar a la fama el seu protagonista Rami Malek, no ha acabat de convèncer tot i haver guanyat el Globus d’Or a millor drama amb la seva estrena.

The affair

La turbulenta història sentimental de Noah Solloway arriba al seu final, però bona part de l’audiència ja l’ha deixat anar. La cinquena temporada i final ha rebut bones crítiques, però és la que menys seguiment està tenint.

Jane the virgin

Al juliol va dir adeu, després de cinc cursos, aquesta sèrie sobre una jove llatina amb fervor religiós que queda embarassada per error. Més de la meitat de l’audiència va anar perdent-se pel camí.

Transparent

Una pel·lícula musical sense el protagonista (Jeffrey Tambor, apartat de la sèrie per denúncies d’assetjament sexual) va marcar un final discret per a una ficció que es va anar enfangant a cada curs.

stats