Mèdia 01/05/2016

Els monstres de ‘Penny Dreadful’ tornen a remoure el Londres victorià

Núria Juanico
2 min
Els monstres de ‘Penny Dreadful’ tornen a remoure el Londres victorià

Un nou catàleg de personatges monstruosos i extravagants de la literatura gòtica del segle XIX es desplegarà a partir de demà a la petita pantalla. La tercera temporada de la sèrie de terror Penny Dreadful aterrarà dilluns a la matinada als Estats Units amb un bon grapat d’històries sobrenaturals que suposaran nous reptes per als tres protagonistes de la ficció: la vident Vanessa Ives (Eva Green), Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton) i el pistoler Ethan Chandler (Josh Hartnett). Canal+ Series emetrà demà a les 23.40 el primer episodi de la tercera entrega en versió original subtitulada, mentre que la versió dual es podrà veure a través del mateix canal el dia 10 a les 22.30.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Com en els episodis anteriors, la sèrie transcorrerà al Londres de finals del segle XIX i recrearà una estètica gòtica lligada a carrerons foscos, cases tenebroses i escenaris terrorífics. La temporada arrencarà amb la Vanessa totalment vulnerable després de derrotar les bruixes. Per guanyar forces, la vident buscarà atenció mèdica en un centre psiquiàtric. Allà l’atendrà una terapeuta poc convencional que l’ajudarà a combatre els seus dimonis interns i a tirar endavant. Durant aquest procés, que serà dolorós i alliberador a la vegada, la Vanessa coneixerà el doctor Alexander Sweet (Christian Camargo), un zoòleg misteriós amb el qual establirà una connexió. Mentre la vident lluita per recuperar-se i fugir de la seva part més fosca, Sir Malcolm i l’Ethan continuaran amb la seva particular batalla per derrotar les forces obscures.

En aquesta nova temporada, Penny Dreadful amplia el seu repartiment amb les interpretacions de Shazad Latif, que serà el doctor Henry Jekyll i apareixerà com un antic amic de Victor Frankenstein, i Sam Barnett, que serà el secretari de la doctora Seward. Aquest personatge, interpretat per Patti LuPone, és un dels que tornarà en aquesta tercera temporada després d’haver sortit ja a la segona i intentarà aplicar un tractament inusual i poc ortodox a la Vanessa. També repetirà l’actor Wes Studi, que interpreta l’enigmàtic Kaetenay, un nadiu americà que es converteix en l’aliat de Sir Malcolm.

Produïda per Sam Mendes, Penny Dreadful mantindrà en els nous episodis la línia de fer ressuscitar els personatges més representatius de la literatura gòtica i seguirà jugant amb la idea que els monstres també poden ser interiors. En les dues primeres temporades, la sèrie va girar al voltant de personatges com ara Frankenstein, Dorian Gray i el comte Dràcula.

stats