Mèdia 24/07/2021

Mor el dibuixant Romeu, pare del personatge Miguelito

Va ser un dels fundadors d''El Jueves' i col·laborador de múltiples revistes

1 min
Romeu, en una foto recent

BarcelonaNinotaire, serigrafista, guionista, escultor... El talent polifacètic de Carlos Romeu Müller s'ha apagat, segons han explicat a l'ARA fonts de la família. Deixa milers de col·laboracions com a humorista gràfic a la premsa, entre les quals destaca el personatge de Miguelito, que va aparèixer a les pàgines d'El País durant més de trenta anys. Nascut el 1948 de mare francesa i pare espanyol, ja de jove va demostrar esperit contestatari, tal com demostra que l'expulsessin de l'escola religiosa on estudiava. La voluntat de ser independent li va fer assumir treballs de tota índole, des de pessebrista fins a falsificador de romànic per a turistes. Aquesta última ocupació li va fer perfeccionar el traç i va anar assenyalant el camí del dibuix.

Mèdia

El Bar Taita acull la seva primera exposició el 1967. Hi ven nou dibuixos. Produeix olis i joies, i també les ven. Fins que el 1971 debuta en el còmic amb Caperucita Roja Underground, i això li obre les portes de la revista Fotogramas. Seguiran múltiples diaris i revistes: Bocaccio, Por Favor, Charlie Mensuel, Triunfo, Interviú, Playboy, Muy Interesante i National Show. Va fer parella durant anys amb el també dibuixant Tom, amb qui va dirigir el setmanari Mata Ratos. Tots dos van ser membres fundadors d'El Jueves.

Com a guionista, va participar en alguns dels programes mítics de TV3, com ara Tres i l'astròleg i Filiprim. El seu compromís amb la llibertat d'expressió va fer que coordinés la traducció al castellà del número especial de Charlie Hebdo que es va publicar després dels atemptats que van provocar la mort de dotze persones vinculades a la revista.

stats