Mèdia 22/01/2020

Mor als 86 anys l'humorista i imitador Santi Sans

L'actor va participar en programes de TV3 com 'Filiprim' i 'Tres i l'astròleg'

Albert Castellví
1 min
L’etern espectacle del còmic Santi Sans

BarcelonaL'actor i imitador Santi Sans ha mort aquest dimecres amb 86 anys, segons ha avançat TV3. L'humorista, nascut a Barcelona el 1933, va tenir una llarga trajectòria teatral però es va fer popular, sobretot durant els anys 80, gràcies a les seves participacions en programes de TV3 com 'Filiprim' i 'Tres i l'astròleg', on va mostrar la seva faceta d'imitador. Això el va convertir en un dels primers imitadors televisius de Catalunya.

A banda del seu vessant còmic, Sans havia fet alguns papers dramàtics. L'any 2000 va participar en L'hort dels cirerers, d'Anton Txèkhov, al Teatre Lliure, uns mesos més tard va formar part del repartiment de Solness, el constructor, d'Henrik Ibsen, al Teatre Nacional, i el 2005 va pujar a l'escenari del Romea amb un paper a Celebració (Festen), de Thomas Vinterberg i Mogens Rukov. També va participar breument en la telenovel·la de TV3 Laberint d'ombres.

Els seus primers contactes amb el món de la interpretació els va tenir amb només vuit anys, i el 1956 va fer el debut professional sobre els escenaris, de la mà d'Adolfo Marsillach. Durant uns anys va interpretar petits papers tant al teatre com al cinema, fins que va decidir (aconsellat pel mateix Marsillach) orientar la seva carrera cap al món de l'humor i la imitació, en què ràpidament va triomfar.

Sans va actuar al costat d'artistes com Antonio Machín, la Bella Dorita, Sara Montiel, Cassen i Mary Santpere, i el 1978 va enregistrar en un disc, juntament amb Christa Leem, l'obra satírica de Serafí Pitarra Don Jaume el Conqueridor.

stats