Mèdia 26/08/2015

Mor a l'hospital l'assassí dels dos periodistes de Virgínia

L'home s'havia disparat en ser atrapat per la policia després de matar una periodista i un càmera mentre feien un directe. Era un expresentador de la mateixa cadena de televisió, a la qual havia denunciat per racisme

Ara
2 min

BarcelonaEl presumpte assassí de la periodista Alison Parker, de 24 anys, i el càmera Adam Ward, de 27, que han mort aquest dimecres tirotejats mentre estaven fent un directe des del poble de Moneta (Virgínia), ha mort hores més tard a l'hospital a causa del tret que ell mateix s'havia disparat quan s'ha vist atrapat per la policia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Poc després del tiroteig ha tingut lloc una persecució policial al cotxe del sospitós, que ha sortit de la carretera i s'ha estavellat. Quan els agents hi han arribat, l'han trobat ferit de bala i l'han traslladat a l'hospital, en condició crítica, on ha mort hores després.

L'home, Vester Lee Flanagan, de 41 anys, havia estat presentador de la mateixa cadena WDBJ-TV on treballaven les víctimes, a la qual va denunciar davant dels tribunals acusant-la de racisme, segons un retall de diari penjat per ell mateix amb la notícia de la denúncia en el seu compte del Facebook. Al compte del Twitter i Facebook de Bryce Williams, el nom professional que feia servir Vester Lee Flanagan a la televisió, s'havia penjat les imatges del tiroteig gravades pel mateix autor dels fets, en les quals es veu fins i tot l'arma des de la seva perspectiva.

Els compte de Bryce Williams al Twitter ha estat immediatament tancat, però el del Facebook ha seguit actiu i algú penjava enllaços al mur sobre la tragèdia, amb comentaris irònics i burletes, fins i tot després que l'agressor s'hagués disparat a si mateix. A més de penjar-hi la notícia de les morts, s'hi havia penjat poc després una fotografia pròpia somrient i ha escrit el comentari "Happy" ('feliç'), a la qual cosa han respost diversos usuaris del Facebook amb comentaris condemnatoris.

Facebook de Bryce Williams.

Encara més tard, al mur del Facebook de Bryce Williams s'ha penjat una piulada feta al Twitter pel nòvio de la jove periodista morta en què deia que estaven molt enamorats i des de feia un temps que vivien junts. El comentari que acompanyava la piulada, il·lustrada amb una fotografia de la parella somrient, deia "Els meus amics".

Les víctimes i l'atacant formaven part de la WDBJ-TV, una emissora del municipi de Roanoke afiliada a la CBS. L'home ha disparat mentre Parker estava entrevistant la directora executiva de la cambra de comerç regional de Smith Mountain Lake, Vicky Gardner. En sentir-se els trets, la càmera ha caigut a terra i s'han interromput les imatges per tornar la connexió al plató d'informatius. En el tiroteig ha mort també el càmera i ha resultat ferida Gardner, que ha estat traslladada a l'hospital, on està en situació estable després de ser operada.

stats