Mèdia 02/07/2014

El Mundial torna el lideratge a Telecinco

El canal de Mediaset, que no guanyava a Catalunya des de l’Eurocopa 2012, bat TV3 per 7 dècimes

Albert Castellví Roca
3 min

BarcelonaEl Mundial de futbol s’ha fet notar en l’audiència televisiva del juny i ha permès als dos principals canals de Mediaset, que es reparteixen la transmissió del torneig en obert, experimentar un creixement notable i superar els seus rivals directes. Telecinco ha sigut la cadena més vista dels últims 30 dies a Catalunya, i Cuatro s’ha col·locat un punt per davant de La Sexta i s’ha quedat a un pas d’arrabassar el quart lloc a La 1.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Telecinco

La millor dada en dos anys li val el lideratge

Malgrat l’eliminació d’Espanya a la primera fase, Telecinco ha tret profit del Mundial de futbol. El canal de Mediaset ha guanyat 6 dècimes en relació amb el maig -i 2,1 punts des de l’abril- i s’ha enfilat fins al 13% de share mensual, la millor dada des del juny del 2012, quan va arribar al 13,8% gràcies, precisament, a l’Eurocopa de futbol. Telecinco, a més, domina de manera contundent el rànquing de programes més vistos del mes, amb sis transmissions del Mundial en les sis primeres posicions -i tres més fins a la setzena- i amb tres aparicions més entre els 20 primers llocs: la pel·lícula Intocable, el Gran Premi de Catalunya de MotoGP i el segon capítol d’una de les revelacions de l’estiu: la sèrie Chiringuito de Pepe.

TV3

Perd 1,3 punts i queda a set dècimes del primer lloc

La principal damnificada de l’ascens de Telecinco ha sigut TV3, que no només ha perdut el lideratge sinó que s’ha deixat 1,3 punts en relació amb el maig i, amb un 12,3%, ha marcat el pitjor registre des de l’agost -deixant de banda l’11,6% d’un febrer marcat per les vagues-. De totes maneres, TV3 s’ha quedat a només set dècimes del canal que emet el Mundial i no ha patit per conservar la segona plaça. Els Telenotícies i el Polònia -l’especial del 1714 és la primera emissió no futbolística del rànquing- han sigut els principals puntals del canal.

Cadenes espanyoles

Antena 3 és tercera i Cuatro derrota La Sexta i amenaça La 1

Antena 3, que baixa de l’11,4% al 10,9%, manté el tercer lloc que ocupa a Catalunya des del març, tot i que els 2,1 punts de distància amb Telecinco són la diferència més alta dels últims 24 mesos. El segon canal d’Atresmedia, La Sexta, també ha perdut clarament la batalla contra el seu principal rival, Cuatro, amb qui fa un mes va empatar amb un 6,2% de quota. Malgrat pujar una dècima i arribar al 6,3%, La Sexta ha quedat un punt per sota de Cuatro, que s’ha disparat fins a un insòlit 7,3% gràcies al Mundial, malgrat que Telecinco només li ha cedit els partits a priori menys interessants. De fet, Cuatro -que no obtenia un resultat tan alt des que va emetre el Mundial del 2010- s’ha quedat a tocar de La 1, que ha salvat el quart lloc per només una dècima. La televisió pública, que al maig ja havia perdut més de mig punt tot i la desaparició de nou canals de la TDT, es deixa ara dues dècimes més i es queda amb el 7,4% de quota a Catalunya. Això sí, és l’únic canal, a part de Telecinco i TV3, que apareix al rànquing de les 20 emissions més vistes del mes.

Cadenes catalanes

Lleu descens de 8TV i dels temàtics de TV3

Esport3 ha perdut 0,3 punts al juny i s’ha quedat amb un 1,3%. La dècima que guanyen tant el Super3/33 (1,7%) com el 3/24 (1,1%) no impedeixen la davallada dels temàtics de TVC, que en conjunt sumen un 4,1%. Per la seva banda, 8TV també s’ha deixat una dècima i ha tancat el mes amb un 3,7%. La quota global dels canals catalans -sense comptar els locals-és d’un 20,1%, un punt i mig menys que al maig.

Resultats a Espanya

Mediaset fa rècord històric i Atresmedia marca el seu mínim

A escala estatal, el Mundial ha permès a Telecinco assolir la millor dada des de l’Eurocopa del 2012 (15,9%) i eixamplar fins als 2,8 punts la distància respecte a Antena 3, que cau fins al 13,1%. Per la seva banda, Cuatro, amb un 7,7%, ha obtingut el millor registre des del Mundial del 2010 i per primer cop des del setembre s’ha situat per davant de La Sexta, que tot i així guanya una dècima i arriba al 7,4%. Tot plegat deixa Mediaset amb un 33% de share global -rècord històric- i Atresmedia en el seu mínim des de la fusió amb La Sexta: 25,8%. La 1 ha perdut 8 dècimes i ha tancat el juny amb un 9,5%, de manera que manté la tercera plaça.

stats