Mèdia 29/01/2014

Pedro J. Ramírez, cessat com a director d''El Mundo'

El nou director del diari és Casimiro García-Abadillo

Ara
1 min

BarcelonaDurant dies han circulat rumors que apuntaven a un imminent cessament de Pedro J. com a director d''El Mundo'. Aquest vespre, finalment, els rumors s'han convertit en insistents i la notícia ha saltat a diferents mitjans. Fonts d''El Mundo' han confirmat a l'ARA la informació: Ramírez ha estat efectivament cessat pel consell d'administració del diari, i ja ha comunicat la notícia a la redacció. El d'aquest dijous 30 serà l'últim diari que s'ha elaborat sota els seus criteris.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sortida de Ramírez ha arribat després d'una negociació entre el director i el consell d'administració del diari, per la qual ell deixa la direcció a canvi d'una important indemnització. Casimiro García-Abadillo és seu substitut al capdavant del diari. La redacció ha rebut la notícia amb tensió i preocupació, ja que algunes informacions apunten a una eventual fusió entre 'El Mundo' i l''Abc'.

Segons informacions no confirmades, el cessament de Ramírez estaria vinculat a l'operació de venda del diari, en mans del grup Unidad Editorial. De fet, algunes fonts apunten que el president del grup, Antonio Fernández Galiano, també podria abandonar el càrrec. Tot plegat s'emmarcaria en un moviment que buscaria desbloquejar l'eventual venda del diari, fundat l'any 1989, i que travessa serioses dificultats econòmiques.

Un altre element que cal tenir en compte és la recomposició de les relacions entre el diari i el govern de Mariano Rajoy. García-Abadillo, fins ara un dels homes forts de Ramírez, hauria estat proposat per la Moncloa per reconduir els vincles trencats d'ençà del distanciament entre Ramírez i Rajoy. La publicació de les notícies del cas Bárcenas hauria precipitat la caiguda en desgràcia del director, que va ser durant dues dècades un dels homes més influents d'Espanya.

stats