Mèdia 13/09/2013

El Museu d'Història de Barcelona no autoritza el rodatge d''Isabel'' al Palau Reial “perquè no diferencia entre ficció i veracitat històrica"

L'equipament municipal al·lega el "notable pes simbòlic" de l'espai

Agències
2 min

BarcelonaDesprés de la primera temporada d''Isabel' -la sèrie de Televisió Espanyola que narrava la trajectòria d'Isabel de Castella des de la infància fins que és coronada reina amb 23 anys-, la segona temporada de la ficció de la cadena pública espanyola i la productora catalana Diagonal TV es fixa en els moments més durs del regnat de la monarca. Entre d'altres, es relaten la guerra de successió entre els partidaris d'Isabel i els de Joana la Beltraneja, la reconquesta de Granada, l'expulsió dels jueus o la primera fase del viatge cap a Amèrica de Cristòfor Colom. Però als responsables de la sèrie els ha sortit un contratemps: no podran rodar, tal com tenien previst, al Palau Reial de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Museu d'Història de Barcelona no ha autoritzat el rodatge d'un capítol d''Isabel' al Palau Reial perquè considera que no diferencia entre "ficció i veracitat històrica", una circumstància "especialment delicada" pel pes "simbòlic notable" de l'espai. Pel Museu, l'ús d'espais històrics reals per incrementar la sensació de veracitat s'ha de valorar "específicament" en funció del paper que té en la construcció del relat. La sèrie ha rodat un dels seus capítols a l'Alhambra de Granada.

Segons el museu municipal, els espais que s'usen regularment a la sèrie no presenten aquest problema, perquè hi queden incorporats com a escenari dramàtic general, un fet que considera que no es donaria si la gravació té lloc al Palau Reial, l'històric palau de la monarquia catalana al centre de la ciutat, dividit actualment en espais gestionats pel Museu d'Història de la Ciutat, el Museu Frederic Marès -també municipal- i l'Arxiu de la Corona d'Aragó, que depèn del ministeri espanyol de Cultura.

stats